En saftig krydderkage med frisk æble, svesker og mandelstykker.
Da jeg så en opskrift med brunt bagepulver, som ikke var en ølkage, så fik jeg straks lyst til at bage den. Det smager nemlig fantastisk, når kager er bagt på brunt bagepulver.
Kagen smager af jul, og det er et dejligt saftigt twist med æblerne, svesker og de sprøde mandelstykker.
Desværre sad kagen lidt fast i min bageform, så billedet retfærdigøre ikke kagens udseende.
Det skal du bruge til 1 kage, bagt i en franskbrødsform på 2 liter:
250 g smør
250 g sukker
3 æg
300 g hvedemel
2½ dl mælk
1 pose brunt bagepulver
1 stort æble (ca. 120 g skrællet æble i små tern)
150 g svesker (grofthakkede)
50 g mandler (smuttede og groft hakkede)
Smør og rasp til bageformen.
Sådan gør du:
Start med at skælle æblet, skær det i små tern, hak sveskerne groft og kog, smut og hak mandlerne groft. Stil alle 3 ingredienser til side.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under- og overvarme.
Skær smørret i mindre tern (er det meget koldt, så lun det i mikroovnen eller over et vandbad) og hæld det i en skål med sukkeret.
Pisk smør og sukker blødt, og pisk et æg i ad gangen.
I en anden skål blander du hvedemelet med brunt bagepulver.
Rør med en grydeske melblandingen og mælken i.
Rør til sidst æbletern, svesker og mandlerne i.
Smør franskbrødsformen og drys lidt rasp i.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter.
Stik i kagen og sidder der dej på, så skal den bages længere tid.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen kan spises lun og afkølet. Når kagen er helt afkølet, skal den opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur. Kagen kan holde sig i op til 4-5 dage, og smager også rigtig godt med smør på.
Tips!
Kagen kan også bages med nødder f.eks. grofthakkede valnødder.
Hvis du vil se opskriften på ølkage, så kig her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/12/karins-lkage.html
Den er utrolig let at bage, og du skal udelukkende bruge 4 ingredienser.
Inspiration:
Kagen er inspireret af en opskrift fra et reklame-julebagehæfte udgivet af Dr. Oetker. Jeg har dog ændret lidt på opskriften, og blandt andet udskiftet dadler med svesker.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar