
Min søn er vild med pandekager. Hver gang jeg spørger ham, hvad han gerne vil have til aftensmad, så svarer han pandekager, risengrød og pizza. Nogen gange så får han selvfølgelig sin vilje - det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selv er stor fan af pandekager. Ud over de smager godt, er lette og hyggelige at tilberede, så minder de mig om frihed og barnlig glæde.
Det kan være, at denne opskrift bliver min nye favoritopskrift til pandekager. De smager simpelthen fantastisk af sommer, koldskål og så er de dejlige tykke og sprøde. Et absolut hit.
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
Ca. 20 minutters tilberedningstid, 15 minutters hviletid og ca. 1 time på at stege pandekagerne.
Det skal du bruge til ca. 25 stk.
2 æg
2 spsk sukker
½ citron, fintrevet skal heraf
1 spsk vaniljesukker
½ tsk groft salt
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
300 g hvedemel
5-6 dl kærnemælk
2 dl mælk
30 g smør
Smør til stegning
Sådan gør du:
Pisk æg med sukker, fintrevet citronskal, vaniljesukker og salt.
I en anden skål blander du natron, bagepulver og hvedemel.
Pisk melblandingen i æggemassen til en tyk dej.
Imens du pisker hælder du kærnemælk, mælk og smeltet smør i dejen. Start med 5 dl. kærnemælk, og synes du dejen er for tyk, så giv den ½-1 dl. kærnemælk mere.
Stil dejen på køl i minimum 15 minutter, men gerne op til 3 timers tid (skålen skal være tildækket).
Varm en pande og smelt lidt smør på den, hæld lidt pandekagedej på, og steg pandekagen i 1-2 minutter til den er gylden. Vend pandekagen og steg den på modsatte side.
Pandekager, pandekager, pandekager...
Hvis du søger en opskrift på klassiske pandekager, så prøv at kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/05/klassiske-pandekager.html#more
Eller på små brunch pandekager, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/10/sma-brunch-pandekager.html
Holdbarhed og opbevaring:
Pandekagerne kan spises både kolde og lune, og de kan sagens genvarmes i ovnen. Pandekagerne smager godt op til 3 dage efter, at de er bagt, og skal blot opbevares i køleskabet.
Inspiration:
Denne opskrift er inspireret af en opskrift jeg så i Meyers Almanak kogebog. Jeg bruger dog væsentlig mere kærnemælk, og har også ændret på tilberedningen og nogle øvrige ingredienser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar