fredag den 7. februar 2014

Rug knækbrød

Et knækbrød med masser af rugmel. 

I stedet for at spise en stykke rugbrød, så kan du spise dette knækbrød. Der er masser af rugmel i, og det smager også igennem. Det er super godt med kødpålæg, men kan også sagens spises med sødt eller ost. Og så er det hurtigt og meget let at tilberede.


Sværhedsgrad: 
Let 

Tidsforbrug: 
20 minutters tilberedningstid, og 20-25 minutters bagetid.

Det skal du bruge til 1 bradepande (antal afhænger af størrelsen): 
500 g groft rugmel 
1 spsk sukker 
½ tsk hjortetaksalt 
½ tsk salt
50 g smør eller margarine
2,5 dl vand 

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme. 
Bland de tørre ingredienser i en skål. 
Skær smørret/margarinen i tern, og med fingrespidserne finddeler du smørret/margarinen i de tørre ingredienser til det er bittesmå krummer. 
Hæld vandet i dejen og ælt den sammen til en klump.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så det fylder hele bradepanden.
Skær dejen ud i rektangler eller firkanter.
Prik i knækbrødene med en gaffel.
Bag knækbrødene i ovnen i 20-25 minutter til de er sprøde.
Når knækbrødene har afkølet i ca. 5 minutters tid, flyttes de til en rist for at køle helt af.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når knækbrødene er helt afkølet, opbevares de i en kagedåse. Knækbrødene kan holde sig i op til 1½ uges tid. Hvis de bliver lidt bløde med tiden, så kan du riste dem på brødristeren eller varme dem igen i ovnen.

Inspiration: 
Jeg fandt denne opskrift på nettet: Knækbrød II (fedtfattig) http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=3282

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage