Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
20 minutters tilberedningstid, og 20-25 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 1 bradepande (antal afhænger af størrelsen):
500 g groft rugmel
1 spsk sukker
½ tsk hjortetaksalt
½ tsk salt
50 g smør eller margarine
2,5 dl vand
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Skær smørret/margarinen i tern, og med fingrespidserne finddeler du smørret/margarinen i de tørre ingredienser til det er bittesmå krummer.
Hæld vandet i dejen og ælt den sammen til en klump.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så det fylder hele bradepanden.
Skær dejen ud i rektangler eller firkanter.
Prik i knækbrødene med en gaffel.
Bag knækbrødene i ovnen i 20-25 minutter til de er sprøde.
Når knækbrødene har afkølet i ca. 5 minutters tid, flyttes de til en rist for at køle helt af.
Holdbarhed og opbevaring:
Når knækbrødene er helt afkølet, opbevares de i en kagedåse. Knækbrødene kan holde sig i op til 1½ uges tid. Hvis de bliver lidt bløde med tiden, så kan du riste dem på brødristeren eller varme dem igen i ovnen.
Inspiration:
Jeg fandt denne opskrift på nettet: Knækbrød II (fedtfattig) http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=3282
Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så det fylder hele bradepanden.
Skær dejen ud i rektangler eller firkanter.
Prik i knækbrødene med en gaffel.
Bag knækbrødene i ovnen i 20-25 minutter til de er sprøde.
Når knækbrødene har afkølet i ca. 5 minutters tid, flyttes de til en rist for at køle helt af.
Holdbarhed og opbevaring:
Når knækbrødene er helt afkølet, opbevares de i en kagedåse. Knækbrødene kan holde sig i op til 1½ uges tid. Hvis de bliver lidt bløde med tiden, så kan du riste dem på brødristeren eller varme dem igen i ovnen.
Inspiration:
Jeg fandt denne opskrift på nettet: Knækbrød II (fedtfattig) http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=3282
Ingen kommentarer:
Send en kommentar