onsdag den 25. juni 2014

Citron muffins

Lækker og friske citron muffins

Som jeg tidligere har skrevet, var vi meget glade for at bruge citronerne fra haven, da jeg var på ferie i Spanien. For eksempel blev citronerne også brugt til disse dejlige saftige og friske citron muffins.

Muffins er noget af det letteste at bage, det tager kort tid, og kan med fordel bages med børn. Hvis du vil, kan du give dem topping f.eks. gul citronglasur eller gul frosting - men de smager også skønt uden.


Sværhedsgrad: 
Meget let.

Tidsforbrug: 
25-30 minutters tilberedningstid og ca. 25 minutters bagetid.

Det skal du bruge til 12 små eller 6 store: 
375 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
220 g. sukker
90 g. smør, grofthakket
1 citron, saft og fintrevet skal
1 æg, let pisket
2 1/4 dl. mælk (eller 1 dl creme fraise og 1½ dl mælk)

Sådan gør du: 
Varm ovnen til 200 g. (180 g. varmluft).
Smør formene (12 små eller 6 store). Du kan også bruge papirsforme.
Riv citronen fint og pres saften fra.
Bland mel, bagepulver og sukker i en skål og smuldre smøret i.
Rør citronskallen i.
Rør æg, kærnemælk og citronsaft let sammen.
Rør de våde og tørre ingredienser sammen.
Hæld dejen i formene og bag dem i ca. 25 min. hvis 12 stk., og 30 min. hvis 6 stk. Stik eventuelt i dem, for at se om de er færdig.
Vent til de er kølet af, før du eventuelt giver dem glasur eller frosting på. Se en opskrift på vanilje frosting her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/05/vaniljefrosting.html Du undlader blot vanilje og giver frostingen gul farve.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagerne opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder - når de er afkølet.
De smager allerbedst samme dag som de er bagt, men er også ganske fine på 2. dagen.

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage