Lækker og friske citron muffins
Som jeg tidligere har skrevet, var vi meget glade for at bruge citronerne fra haven, da jeg var på ferie i Spanien. For eksempel blev citronerne også brugt til disse dejlige saftige og friske citron muffins.
Muffins er noget af det letteste at bage, det tager kort tid, og kan med fordel bages med børn. Hvis du vil, kan du give dem topping f.eks. gul citronglasur eller gul frosting - men de smager også skønt uden.
Sværhedsgrad:
Meget let.
Tidsforbrug:
25-30 minutters tilberedningstid og ca. 25 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 12 små eller 6 store:
375 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
220 g. sukker
90 g. smør, grofthakket
1 citron, saft og fintrevet skal
1 æg, let pisket
2 1/4 dl. mælk (eller 1 dl creme fraise og 1½ dl mælk)
Sådan gør du:
Varm ovnen til 200 g. (180 g. varmluft).
Smør formene (12 små eller 6 store). Du kan også bruge papirsforme.
Riv citronen fint og pres saften fra.
Bland mel, bagepulver og sukker i en skål og smuldre smøret i.
Rør citronskallen i.
Rør æg, kærnemælk og citronsaft let sammen.
Rør de våde og tørre ingredienser sammen.
Hæld dejen i formene og bag dem i ca. 25 min. hvis 12 stk., og 30 min. hvis 6 stk. Stik eventuelt i dem, for at se om de er færdig.
Vent til de er kølet af, før du eventuelt giver dem glasur eller frosting på. Se en opskrift på vanilje frosting her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/05/vaniljefrosting.html Du undlader blot vanilje og giver frostingen gul farve.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagerne opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder - når de er afkølet.
De smager allerbedst samme dag som de er bagt, men er også ganske fine på 2. dagen.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar