onsdag den 31. december 2014

Kransekagekonfekt med nougat

Kransekagekonfekt med nougat dyppet i chokolade og drysset med hakket hasselnødder

Til Nytårsfesten skulle jeg have kransekage med til slaget 12 og champagnen. Da jeg tidligere har bagt kransekage, ville jeg prøve noget nyt. Efter lidt søgning på nettet og i diverse koge/bagebøger, fandt jeg frem til denne opskrift på kransekagekonfekt med nougat.

Det tog noget tid at tilberede kagerne, men jeg var nu fint tilfreds med resultatet. Og min søn var meget glad for, at være med til at fylde nougat i kagerne. Godt nytår alle sammen - må det nye år bringe godt helbred, lykke, fred og selvfølgelig masser af bageglæder til os alle!Sværhedsgrad: 
Let-middel

Tidsforbrug: 
Det tager lang tid - så del eventuelt projektet over flere dage.
20 minutter på at ælte dejen sammen, som skal trække i 30 minutters tid. Ca. 15 minutter på at sprøjte dejen på bagepladerne. Bages i ca. 12 minutter og så skal de køle helt af, ca. 1 times tid. Ca. 20-30 minutters tid på at fylde kagerne med varm flydende nougat, så skal de køle igen i ca. 30 minutters tid. Og yderligere omkring 30-40 minutters tid på at dyppe dem i flydende chokolade og drysse nødder på. Konklusion: Bagning for de tålmodige.

Det skal du bruge til ca. 40-50 stk: 
100 g rørsukker
100 g æggehvide (næsten 3 bærger pasteuriseret) 
750 g rå marcipan 
200 g nougat
100 g god mørk chokolade
Ca. 30 g finthakkede hasselnødder

Sådan gør du: 
Rør rørsukker og æggehviderne sammen, og stil det til side i 30 minutters tid, så sukkeret opløses lidt.
Ælt marcipanen i til dejen er jævnt blandet og sammenhængende. (Hvis du ælter i hånden, så riv eventuelt marcipanen og ælt den i sukker-æggehviden, bruger du en køkkenmaskine, kan du blot skærer marcipanen i store tern og ælte hælde det alt sammen i skålen, så gør maskinen hele arbejdet).

Kagerne sprøjtes på bagepapir
Kom marcipanmassen i en sprøjtepose (alternativt en frysepose, som du klipper et lille hul i i bunden), og sprøjt massen ud på en bageplade med bagepapir. Kagerne skal være ca. 4-5 cm i diameter, og de kan sagens stå lidt tæt, for kagerne hæver kun en lille bitte smule.
Dyp en finger i koldt vand og stik den ned i hver kage, så der kommer en fordybning i midten - tryk ikke hele vejen gennem kagen.
Jeg bagte kagerne på 2 bradepander.

Bag dem ikke for længe
Bag kagerne i en forvarmet ovn på 220 grader almindelig under/over varme i 12 minutter.
De skal blive lidt lysebrune, men må heller ikke få alt for meget. (Læg evt. folie over kagerne, hvis de hurtigt får farve).
Stil en ekstra bageplade ind i ovnen, under bagepladen med kagerne. På den måde sikre du, at kagerne ikke får for meget i bunden.
Kagerne har hævet lidt op i midten, hvor fordybningen er, så jeg trykkede dem lidt flade igen med enden af en træske. Så der var god plads i fordybningen til nougaten.
Når du tager kagerne ud af ovnen, så er de bløde, og kan ikke flyttes.
Vent med at tage dem af pladen, før de er kølet af.
Stil dem meget gerne koldt til de skal fyldes med nougat. Jeg satte dem i vores udestue.

Dejlig nougat
Smelt nougaten over et vandbad med kogende vand. 
Brug en teske og hæld lige lidt over en teske smeltet nougat i hver kages fordybning. 
Stil kagerne koldt igen ind til de skal dyppes i chokoladen. 

Dyppes i chokolade og drysses med hasselnødder 
Hak hasselnødderne fint og stil dem til side. 
Hak chokoladen meget groft og smelt den over et vandbad med kogende vand. 
Brug en lille dyb skål til den smeltede chokolade, så kagerne kan dyppes halvt ned i chokoladen. 
Dyp kagerne halvt ned i den smeltede chokolade, og lad chokoladen dryppe helt af, før du drysser lidt finthakkede hasselnødder på chokoladen. 
Sæt kagerne på en bagerist imens chokoladen stivner. 
Hvis chokoladen bliver svær at arbejde med, kan det være fordi den er ved at blive for koldt. Så kan du eventuelt lige lune den lidt over et vandbad igen. 

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagernes chokolade er helt stivnet, kan du sagens lægge dem i en bøtte/dåse oven på hinanden. Kagerne skal opbevares på køl indtil ca. 20 minutters tid før de skal serveres.
Kagerne kan sagens holde sig i op til 3-4 dages tid i køleskabet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Jeg har selv fundet på denne opskrift efter at have læst adskillige til inspiration. I en af de opskrifter som jeg læste havde bageren valgt, at fylde solbærmarmelade i fordybningerne og bage kagerne med marmeladen. Det lyder faktisk også lækkert. Og så kan du selvfølgelig vælge at drysse kagerne med andet end hasselnødder f.eks. mandler eller farverigt krymmel.
Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage