onsdag den 24. december 2014

Endnu en citronmåne



En lækker sur citronmåne 

Som jeg tidligere har skrevet, ELSKER min svoger citronmåner, og derfor bagte jeg en citronmåne til ham i julegave. Han grinede højt, da han pakkede den op.


Ifølge mine svogers kan citronmåner ikke blive tilstrækkelig sure, og selv om glasuren er rørt med citronsaft - synes han sagens den kunne bruge mere "surhed". Hvis du er til det ekstrem sure, så prøv at brug 3 citroner og 3/4-del citronsaft i opskriften.
Sværhedsgrad: 
Let. 

Tidsforbrug: 
Ca. 30-40 minutters tilberedningstid, og kagen skal bages i ca. 45-50 minutter.   

Det skal du bruge til 1 kage: 
2 citroner 
½ dl citronsaft 
120 g smør  
250 g sukker 
3 æg
340 g hvedemel 
1½ tsk bagepulver 
2 dl kærnemælk 
½ dl mælk 

Glasur: 
150 g flormelis 
Nogle spsk. citronsaft 
Evt. 1 spsk. gul konditorfarve 

Bages i: 
En springform på ca. 25 cm, smurt og drysset med lidt mel. 

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 190 grader almindelig over og under varme. 
Riv citronerne fint - pas på du ikke får for meget af det hvide i skallen med, så bliver det bittert. Og pres saften fra. Stil både skallerne og saften til side. 
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Hvis smørret er for hårdt og køleskabskoldt, så lun det let i mikroovnen eller over et vandbad. 
Pisk et æg i ad gangen. 
Pisk citronskaller og -saft i dejen. 
Rør hvedemel og bagepulver sammen i en skål for sig. 
Rør med en grydeske mel-bagepulver-blandingen i dejen skiftevis med kærnemælk og mælken. Start og slut med mel-blandingen. 
Smør springformen og drys den let med hvedemel, og hæld dejen i. 
Bag kagen midt i ovnen i 45-50 minutter.
Stik i kagen og hænger der dej ved, så skal kagen have 5-10 minutter mere. 

Lad kagen køle af i formen. 
Bland ingredienserne til glasuren og smør den på kagen. Glat eventuelt glasuren med en dejskraber dyppet i kogende vand, så trænger du ikke kagen med i glasuren. 

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagen er helt afkølet, skal den opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. Du kan også sagens stille kagen i køleskabet, og så tage den ud ca. 30 minutters tid før servering. 
Kagen kan sagens holde sig i 3-5 dages tid i køleskabet, men kun omkring 2 dages tid ved stuetemperatur. 

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Jeg har selv fundet på denne opskrift - jeg havde en sandkage i tankerne, da jeg blandede ingredienserne. 



2 kommentarer:

Ulla Wilms sagde ...

Et hit i afdelingen - så nu er det spændende hvad mandens kolleger har sagt.

Mulle sagde ...

Tak for din kommentar Ulla :-) Jeg er glad for kagen var et hit.

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage