Et flot flettet brød bagt på durum og hvedemel
Det ser så flot ud med et flettet brød - meget indbydende. Og at flette et brød er faktisk ikke så besværligt, som man skulle tro. Har du også lyst til at prøve det, så kast dig roligt ud i det.
Dette brød er fyldigt og mættende, for det er bagt med 3 æg og lidt olivenolie. Hvedebrød er sædvanligvis mildt og sødt i smagen, men dette brød er ikke sødt-sødt, og vil egne sig godt til f.eks. tilbehør til gryde-/simreretter eller kødpålæg. En erstatning for flutes og med en blød skorpe.
Sværhedsgrad
Let
Tidsforbrug
I alt omkring 2 timer.
30 minutters tilberedningstid, 1 x 45 minutters hævning, 1 x 30 minutters hævning og 45 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 1 brød
50 g / 1 pk. gær
2 dl vand
4 tsk sukker
2 tsk groft salt
3 æg
½ dl olienolie
200 g durummel
400-500 g hvedemel
Pensles med 1 æggeblomme og 2 spsk mælk eller lunt vand.
Bages på en bageplade med bagepapir.
Sådan gør du
Rør gæren ud i den lune vand.
Rør sukker, salt, æg og olivenolie i.
Rør durummelet i, og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Måske får du ikke brug for al hvedemelet.
Dejen skal æltes godt igennem på bordet, og den skal være smidig og glat.
Læg dejen i skålen med et viskestykke over, og lad den hæve ved stuetemperatur i 45 minutters tid.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
Del dejen i 3 pølser, som rulles til omkring 60 cm.
Flet pølserne og luk enderne ved at bukke dem under brødet.
Læg brødet på en bageplade med bagepapir.
Læg et viskestykke over og lad det hæve 2. gang i 30 minutters tid ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pensel brødet med en æggeblomme rørt ud med 2 spsk lunt vand.
Bag brødet midt i ovnen i 15 minutter, så dæmpes varmen til 175 grader og brødet bages færdigt i 30 minutter til det er let gyldent.
Brødet afkøles på en bagerist.
Holdbarhed og opbevaring
Brødet er allerbedst samme dag som det er bagt, men kan sagens gå dagen efter, hvis det dyppes i en god gryde-/simreret eller til en suppe. Opbevar brødet i en lufttæt beholder/pose ved stuetemperatur.
Inspiration
Denne opskrift er inspireret af en opskrift på Israelsk festbrød fra Gyldendals Bagebog. I bagebogens opskrift bruges 600 g hvedemel, og så er fremgangsmåde lidt anderledes.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar