lørdag den 10. januar 2015

Kanel og chokolade snegle

Bløde kardemommesnegle med kanel remonce og finthakket chokolade og pyntet med chokoladeglasur

Disse kardemommesnegle er en bage-klassiker i mit køkken, og denne opskrift er bagt igen og igen. Sneglene er super bløde, saftige, og smager himmelsk. Du kan også sagens bage sneglene i dag, og vente med at servere dem til i morgen.


Tidsforbrug
Omkring 45 minutters tilberedningstid i alt, 45 minutters hævetid og 15-20 minutters bagetid.

Sværhedsgrad
Let.

Antal og bages i: 
Du får ca. 16 snegle af denne potion - fordobler du opskriften har du til en hel bradepande.
Bages i et ildfastfad på ½ størrelse af en bradepande. Læg bagepapir i fadet.

Det skal du bruge til dejen
50 g. gær
2½ dl. mælk
100 g. smeltet smør
2 æg
4 spsk. sukker
1 knsp. salt
1 spsk kardemomme
500 g. hvedemel
Ca. ½ dl. mælk til pensling

Det skal du bruge til fyldet/remoncen
120 g. smør, blødt
3 spsk sukker
1 spsk kanel
100 g mørk chokolade

Det skal du bruge til glasuren
180 g. flormelis
3 spsk kakaopulver til bagning
1 spsk. blødt smør
Nogle spsk. kogende vand - prøv dig frem en spsk. ad gangen

Sådan gør du med dejen
Smelt smørret og rør mælken i.
Smuldre gæren og rør den ud i den lune smør-mælkeblanding.
Pisk æggene ud i en skål, og rør dem i lidt ad gangen.
Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Tilsæt til sidst hvedemelet lidt af gangen, og ælt dejen igennem.
Dejen må ikke være for fast, den skal være klistre til fingerne.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min. - den skal være ca. dobbelt så stor efter hævning.

Fyld/remoncen: 
Imens dejen hæver, kan du forberede fyldet.
Hvis dit smør er koldt og direkte fra køleskabet, kan du lune det i mikroovnen eller over et kogende vandbad.
Med en gaffel moser/rører du sukker og kanel sammen.
(Hvis det er en varm sommerdag, så stil fyldet i køleskabet indtil 10-15 min. før du skal bruge det).
Hak chokoladen fint, og stil den til side.

Når dejen har hævet
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under/over-varme.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 2 potioner.
Rul hver potion ud til ca. 20 x 25 cm.
Det er lidt klisteret, men tag rigeligt med mel på hænderne og kagerullen så går det.
Smør remoncen/fyldet på dejen, helt til kant.
Drys chokoladen jævnt over.
Rul dejen til en lang pølse, og skær den i skiver på ca. 4-5 cm. tykkelse.
Læg bagepapir i et ildfastefad.
Sæt sneglene ved siden af hinanden med ca. 2 cm. mellem hver.
Fortsæt nu på samme måde med den anden dej potion.
Sneglene pensles med mælk, og bages i 15-20 min.
I ovnen hæver sneglene, så de støder mod hinanden, som et brydebrød. Det gør at siderne er helt bløde uden skorpe, og det er bare lækkert. Hvis du ikke vil have dette, så sæt sneglene med god mellemrum på 2 bradepander med bagepapir.

Glasuren
Lad sneglene køle af i fadet/på bradepanden.
Alle ingredienserne til glasuren røres grundigt sammen, og du sætter ca. 1-2 tsk. glasur på hver snegl.
(Hvis du vil have krymmel på, så husk at drysse krymmel på glasuren, imens den er våd - ellers drysser det bare af).

Holdbarhed og opbevaring
Sneglene er meget bløde og fugtige, så de kan sagens bages dagen før de serveres. Naturligvis er de 100 % bedst på selve bagedagen, men de holder også overraskende godt til næste. Når sneglene er kølet helt af, kan de sagens forblive i fadet til servering. Sæt fadet i en pose, eller pak det på anden måde ind, så det ikke får luft (så bliver de tørre), og opbevar dem ved stuetemperatur.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg revet ud fra et magasin for mange år siden, opskriften er "mulleficeret" mange gange siden, for disse snegle er bagt mange mange gange i mit køkken. Du finder grundopskriften fra bladet her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/kardemommesnegle.html







Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage