Dejlig blød kanelkringle med æble og frisk ingefærfyld
Til min fødselsdag fik jeg Annemette Voss' bagebog Bagelyst i gave af nogle gode venner. En perfekt gave til en bageglad pige som mig.
Bogen har blandt andet denne opskrift på kanelkringle. Det var især fyldet med æble og frisk ingefær, som fik mig op ad stolen og ud i køkkenet. Kringlen smager lige så lækker som den lyder, og er utrolig lækker og blød.
Sværhedsgrad
Let-middel - Det er svært at klippe og lægge kringlen pænt, men selve tilberedningen af dejen og remoncen er let.
Tidsforbrug
I alt omkring 2 timer og 15 minutter.
30 minutters tilberedningstid, 45 + 30 minutters hævning i alt og bages i 30 minutter.
Det skal du bruge til 1 kringle
50 g gær / 1 pk.
2 dl mælk
125 g smør
2 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
Ca. 500 g hvedemel
Pensles med mælk
Pyntes med 1 spsk sukker og mandelflager
Remoncen
1 æble
1 tsk frisk ingefær
125 g blødt smør
150 g sukker
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme
Bages på
Bages på en bageplade med bagepapir.
Sådan gør du
Smuldre gæren i en skål.
Smelt smørret og rør mælken i. Hæld det over gæren og rør gæren ud.
Rør æg, sukker og salt i.
Rør og ælt til sidst hvedemelet i.
Dejen skal være klisteret og lige akkurat slippe skålen/bordet.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i 45 minutters tid med et viskestykke over.
Remoncen
Imens dejen hæver kan du tilberede remoncen.
Riv æblet og ingefæren fint, og mos/rør det sammen med de øvrige ingredienser.
Stil remoncen til siden indtil den skal bruges.
Når dejen er hævet 1. gang
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 60 x 40 cm.
Smør remoncen på - helt til kant.
Rul dejen til en lang pølse, og løft den over på en bageplade med bagepapir.
På bagepladen samler du pølsen til en cirkel, klem forsigtigt enderne sammen.
Med en saks klipper du skråt ned i dejen. Klip med 3 cm. mellemrum og 3/4-del ned i dejen.
Fold de klippede snit ud til siderne, højre og venstre skiftevis (det er her det kan drille lidt).
Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve i 30 minutters tid ved stuetemperatur.
Bagning
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pensel kringlen forsigtigt med rigeligt mælk.
Drys sukker og mandelflager over, og bag kringlen midt i ovnen i 25-30 minutter til den er helt gylden.
Lad kringlen køle af på bagepladen.
Den er svær at flytte, og skal gøres meget forsigtigt for ikke at knække.
Kringlen er også ret stor, så find et stort fad at lægge den på eller et stort træ-spækbræt.
Holdbarhed og opbevaring
Kringlen smager allerbedst, samme dag som den er bagt, men kan også gå an på andendagen. Den skal opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.
Inspiration
Som skrevet i indledningen er opskriften Annemette Voss'. Jeg har ændret lidt i opskriften - f.eks. ændret lidt i remoncens ingredienser, penslet med mælk i stedet for 1 æg, og jeg har grebet tilberedningen af dejen anderledes an.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar