tirsdag den 21. juli 2015

Focacciaboller med spinat og purløg


Nogle af de allerbedste spinatboller...

Det tager lidt tid at bage disse spinatboller, i forhold til nogle simple hvedeboller. Men de er nogle af de allerbedste spinatboller, jeg nogensinde har smagt.

Spinatbollerne har en fantastisk smag, fyldt tilpas med spinat og purløg, og de er saftige og bløde. Opskriften har min varmeste anbefaling.

Sværhedsgrad: 
Let.

Tilberedningstid: 
40-45 minutter, hæver 1 + ½ time og bages i 20 minutter.

Det skal du bruge til 8-10 boller: 
250-300 g frisk spinat
3 dl kogende vand
3 dl lunkent vand
2 dl creme fraise (eller yoghurt naturel)
25 g gær
3 tsk salt
2 tsk koriander, stødt
1 bundt frisk purløg
1 dl solsikkekerner
½ dl sesamfrø (eller solsikkekerner)
1 tsk citronsaft
160 g Tipo 00 hvedemel
Ca. 600-650 g hvedemel

Pensles med ca. 2 spsk olivenolie og drysses med flagesalt.

Bages på: 
2 bradepander med bagepapir.

Skyl spinaten grundigt (hvis du ikke køber spinat, som er forhåndsskyllet). Læg det i en skål og hæld det kogende vand over. Hæld spinaten i en sigte og pres vandet fra. Hak spinaten groft.

Rør lunkent vand, creme fraise og gær sammen.
Tilsæt spinat, krydderier, solsikkekerner, sesam og citronsaft.
Rør Tipo 00 melet i, og så hvedemelet lidt ad gangen indtil dejen er blød men ikke klisteret.
Læg et viskestykke over skålen, og sæt dejen til hævning ved stuetemperatur i 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let.
Tryk (eller brug en kagerulle) dejen ud til en firkant på ca. 2 cm tyk.
Skær firkanter ud af dejen, så du får 8-10 stykker. Rund hjørnerne på firkanterne, så bollerne bliver runde, men form dem ikke til høje runde boller. Focacciaboller skal være flade.
Læg dem på bagepladerne med bagepapir, læg viskestykke over og lad dejen hæve i ½ times tid.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Med fingrespidserne trykker du huller i bollerne.
Pensle bollerne med olien og drys flagesalt over.
Bag bollerne i ovnen i 20 minutter til de er gyldne, og lyder hule når du banker let på dem.
Lad bollerne køle af på en rist, så bevarer de mest sprødhed.

Opbevaring og holdbarhed: 
Bollerne smager allerbedst samme dag og dagen efter de er bagt. De skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur f.eks. en pose.

Bollerne er fryseegnede. Du skal blot fryse bollerne, når de stadig er lune.

Inspiration 
Denne opskrift er fra Magasinet Mad! Jeg har ændret meget lidt f.eks. brugt Tipo 00 i stedet for durum mel, og creme fraise i stedet for yoghurt naturel, og lidt sesam i stedet for alene solsikkekerner.

Dejen før hævning

Dejen efter hævning

Dejen rulles ud skæres i firkanter, som du runder let til boller 

Bollerne efter 2. hævning

Penslet og drysset med flagesalt 

Uhm... det ser lovende ud... :-) 

Færdigbagte og super lækre 

Sprøde udenpå men dejlig bløde og saftige indeni 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage