Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid og 45 minutters bagning.
Det skal du bruge til en kage bagt i en springform på ca. 22 cm. (omkring 8 stk):
3 æg
100 g sukker
120 hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
300 g brombær
50 g mandelflager
3/4 dl appelsinsaft eller lignende f.eks sukkerlage fra frugt/bær på dåse eller juice.
2 spsk flydende honning
Smør til formen
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. Sigt det i dejen og rør forsigtigt rund med en grydeske (ikke piske).
Smør springformen og fordel dejen i formen.
Læg bærene over dejen.
Drys mandelflager over.
Hæld appelsinsaft og honningen over.
Bag kagen i ovnen i 45 minutter. Hvis kagen bliver for mørk, så læg folie over.
Lad kagen køle af i formen.
Kagen kan spises både lun og kold. Server den med iskold creme fraise til.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager bedst samme dag som den er bagt. Hvis du har kage i overskud, så opbevar den i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar