torsdag den 16. juli 2015

Bagte kanelringe

Kanelringe - for det er altså ikke donuts!                                                           Da jeg så en opskrift på donuts, som ikke skulle frituresteges, men bages i ovnen, så måtte jeg straks bage dem. Men altså - nej, nej og atter nej.... Jeg forventede en donut, men det var ikke, det jeg fik.                                                                 Hvis nu jeg så bort fra donutforventningen, så smagte kagerne simpelthen så fint og godt - og de skal helt sikkert bages igen. Kagerne har en tæt konsistens lidt a la mørdejskager. Faktisk vil kagerne være helt perfekte som vinter/-julebagværk. Vi danskere forbinder jo meget kanel med jul. Jo sgu! De skal bages igen til jul. 


Sværhedsgrad: 
Let

Tidsforbrug: 
20 minutters tilberedning af dejen, 1 time på køl

Det skal du bruge til 16 stk: 
2 æg 
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
75 g smør 
2½ dl mælk 
750 g hvedemel (ja så meget mel skal bruges) 
25 g bagepulver 
1 tsk salt 

Pensles med smeltet smør (ca. 25 g) og drysses med kanelsukker. 
Bages på 2 bageplader med bagepapir. 

Sådan gør du: 
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Smelt smørret og rør mælken i. 
Rør det i dejen. 
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål, sigt det i dejen og rør/ælt dejen sammen til den er smidig og fast (ikke tør). 
Pak dejen i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 1 time.  

Tænd ovnen på 220 graders varmluft. 
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm. tykkelse. 
Stik ringene ud i ca. 8 cm. i diameter f.eks. med et glas og et snapseglas, hvis du ikke har runde udstiksforme. Rul den overskydende dej sammen og udstik også den, til du ikke har mere dej. 

Læg kagerne på bagepapiret ca. 8 på hver plade - der skal være lidt mellemrum mellem hver kage. 
Lad kagerne hvile i ca. 10-15 minutters tid, inden kagerne bages i 12-15 minutter til de er let gyldne og overflade sprøde. 
Lad kagerne køle af på bagepladerne. 

Smelt nu smørret og pensel kagerne og drys dem godt med kanelsukker. Lad kagerne stå og suge smør og kanelsukker inden de serveres. 

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagerne er afkølet skal de opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. Du kan også opbevar dem på køl, og tage dem ud ½ times tid før servering. 

Kagerne smager godt op til 2 dages tid efter at de er bagt. 

Inspiration
Denne opskrift er fra Gringos Hjemmebag og kaldes (fejlagtigt) for Donuts med glasur. Jeg har "mulleficeret" opskriften lidt, og brugt lidt mere smør (60 g) og mælk (2,4 dl) end opskriften lagde op til. 

Kanelringene kan selvfølgelig også pyntes med glasur i stedet for smør og kanelsukker. 





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage