mandag den 28. september 2015

Brownie med fudge topping

En brownie bagt på kakaopulver med tyk chokolade fudge topping

Holdbarhedsdatoen på mine æg var faretruende nær, så jeg gik i tænkeboks efter en kage med mange æg. Det da der sædvanligvis er det i en brownie, så bagte jeg det. Her hjemme skal madvare helst ikke gå til spilde.

Brownien er chokolade tung - lige som sådan en skal være - og det er ekstra lækkert med den tykke chokoladefugde på toppen.


Sværhedsgrad: 
Let

Tidsforbrug: 
Omkring 45 minutters tilberedningstid i alt på bage kage og topping, 15 minutters afkøling og 20 minutters bagetid.

Bages i
Et ildfastfad på 32 x 22 cm. med bagepapir.

Brownie
200 g smør
4 dl sukker
4 æg
3 dl kakaopulver
1 tsk vaniljesukker
2 tsk instant kaffepulver
1 tsk bagepulver
3 dl hvedemel

Fudge topping 
150 g mørk chokolade
1½ dl flormelis
3/4 dl kakaopulver
100 g smør (stuetemperatur)
2 spsk kaffe

Start med at bage brownien
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under-over-varme.
Kom smør og sukker i en gryde, og lad det koge et par minutter under omrøring.
Rør æg, kakaopulver, vaniljesukker, instant kaffepulver og bagepulver sammen og rør det i smørblandingen.
Kom melet i og vend det i dejen.
Hæld dejen i dit fad (med bagepapir) og bag kagen på nederste rille i 20 minutters tid.
Kagen skal være tung og klæg, så den skal helst ikke bages for længe.
Lad kagen køle af i 15 minutters tid, før du begynder på toppingen.

Når brownien af lidt afkølet tilberedes toppingen 
Hak chokoladen og smelt den over et vandbad.
Rør flormelis, kakaopulver, smør sammen (hvis smørret er direkte fra køleskabet, så lun det over et vandbad eller i mikroovnen).
Rør kaffen og den smeltede chokolade i.
Hæld og smør fudgen jævnt ud på kagen.
Kagen kan spises både lun og kold.

Holdbarhed og opbevaring
Hvis kagen ikke spises samme dag, så opbevar den i køleskabet. Du kan eventuelt lune den i ovnen eller mikroovnen, før den serveres. Kagen smager også skøn kold.
Hvis du opbevare brownien i køleskabet kan den holde sig i flere dage - i hvert fald 4 dage.

Inspiration 
Denne opskrift er fra bogen Vild med chokolade af Elisabeth Johansson. Jeg har ikke ændret noget særligt på opskriften, men bagetiden er anderledes end i bogen, hvor brownien bages ved 150 grader og de sidste 3-4 minutter på 175 grader!




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage