Da jeg bagte karamelstængerne, var jeg ret vild med deres udseende. Smagen er selvfølgelig vigtig, men det gør bestemt heller ikke noget, hvis det også ser indbydende ud. Da jeg så opskriften på disse brunkagegrissini, tænkte jeg, at de også måtte se indbydende ud - lange og snoet.
Ganske rigtigt, de blev flotte - og smagen er også god. Dejlig julet og knasende. Lige til en kop chai te.
Tilberedningstid:
10 minutter om at samle dejen, 40 minutters hævning og 2 timer og 15 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad:
Lidt svær - jeg skulle lige finde ud af sno-teknikken, men da den først var der, så gik det let.
Det skal du bruge til ca. 20 stk.
25 g gær/ ½ pakke
1 1/4 lunkent vand
1 dl brun farin
1 knivspids salt
1 spsk brunkagekrydderi
50 g smørbart (stuetemperatur)
5 dl hvedemel
Sådan gør du:
Gæren røres ud med det lunkene vand med en grydeske.
Hæld brun farin, salt og brunkagekrydderiet i vandet og rør.
Skær det smørbart ud i mindre stykker og hæld det ned i vandet.
Rør det lidt rundt. Du skal ikke bekymre dig om, at det er i flere klumper.
Rør melet i - og rør indtil der ikke er flere smørklumper. Du kan sagens gøre det i hånden.
Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.
Tænd ovnen på 175 g varmluft.
Tag 2 bageplader frem og læg bagepapir på.
Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen på det.
Ælt dejen let igennem, og rul den ud til 50 x 20 cm.
Skær dejen i strimler på 1½-2 cm. og sno strimlerne, som du lægger på bagepladerne.
Bag grissinierne i 15 og sænk så varmen til 100 grader og bag dem yderligere 2 timer.
Inspiration:
Opskriften har jeg fundet på dansukker.dk. Ingredienserne har jeg ikke ændret på, men selve fremgangsmåde har jeg "mulleficeret".
Tips!
Du kan vælge, at bage stængerne i 15 minutter og serverer dem lune med det samme. Men jeg foretrækker dem nu som grissini.
Opbevaring:
Brunkagegrissini opbevares i en kagedåse og kan holde sig ca. 5-7 dage.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar