Den 13. december... Luciadag. Så skal der bages Luciabrød, punktum. Og det bedste ved at bage Luciabrød er helt klart, at forme hvert brød til s'er og lægge korender på. De ser så fine ud - og så smager de som søde fødselsdagsboller.
Tidsforbrug:
1½ times tid.
15-20 minutter på at samle dejen, 30 1. hævning, forme dejen ca. 15 minutter og 15 minutters hævning og 12 minutters bagning.
Sværhedsgrad:
Let - jeg bagte dem med min 3 årige søn.
Det skal du bruge til 12 stk.
75 g smør
1½ dl. mælk
25 g gær (½ pakke)
1 spsk sukker
2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
½ tsk gurkemeje
½ tsk salt
350 g hvedemel
24 stk korender
Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde og hæld mælken i.
Smuldre gæret i en skål og hæld smør-mælke-blandingen i.
Rør med en grydeske gæret ud i smør-mælke-blandingen.
Tilsæt sukker, æg, gurkemeje og salt og rør.
Tilsæt hvedemelet og rør dejen sammen med grydeskeen.
Dejen er våd og du behøver ikke ælte den med hænderne, rør blot til den er samlet.
Læg et viskestykke over skålen og stil den til side et varmt sted, så dejen kan hæve i 30 minutter.
Drys mel på bordet og hæld dejen ud.
Ælt den let igennem, rul den til en pølse og del den i 12 stykker.
Rul hvert stykke til en lang pølse, som du former som et s.
Læg s'erne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Læg en korender i hver ende af s'erne.
Tænd ovnen på 225 grader, og lad s'erne hæve 15 minutter på bagepladen.
Selv om dejen hæver i ovnen, så kan alle 12 sagens være på én plade.
Pensel brødene med pisket æg, og bag dem i 12 minutter på midterste rille.
Tips!
Hvis du ikke har gurkemeje, så kan du bruge safran.
Hvis du ikke har korender, så kan du bruge rosiner eller tørret tranebær.
Opbevaring:
Luciabrød smager bedst samme dag som de er bagt, men kan også sagens gå dagen i efter. De holder sig bedst i en lufttæt pose ved stuetemperatur.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar