Den 13. december... Luciadag. Så skal der bages Luciabrød, punktum. Og det bedste ved at bage Luciabrød er helt klart, at forme hvert brød til s'er og lægge korender på. De ser så fine ud - og så smager de som søde fødselsdagsboller.
Tidsforbrug:
1½ times tid.
15-20 minutter på at samle dejen, 30 1. hævning, forme dejen ca. 15 minutter og 15 minutters hævning og 12 minutters bagning.
Sværhedsgrad:
Let - jeg bagte dem med min 3 årige søn.
Det skal du bruge til 12 stk.
75 g smør
1½ dl. mælk
25 g gær (½ pakke)
1 spsk sukker
2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
½ tsk gurkemeje
½ tsk salt
350 g hvedemel
24 stk korender
Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde og hæld mælken i.
Smuldre gæret i en skål og hæld smør-mælke-blandingen i.
Rør med en grydeske gæret ud i smør-mælke-blandingen.
Tilsæt sukker, æg, gurkemeje og salt og rør.
Tilsæt hvedemelet og rør dejen sammen med grydeskeen.
Dejen er våd og du behøver ikke ælte den med hænderne, rør blot til den er samlet.
Læg et viskestykke over skålen og stil den til side et varmt sted, så dejen kan hæve i 30 minutter.
Drys mel på bordet og hæld dejen ud.
Ælt den let igennem, rul den til en pølse og del den i 12 stykker.
Rul hvert stykke til en lang pølse, som du former som et s.
Læg s'erne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Læg en korender i hver ende af s'erne.
Tænd ovnen på 225 grader, og lad s'erne hæve 15 minutter på bagepladen.
Selv om dejen hæver i ovnen, så kan alle 12 sagens være på én plade.
Pensel brødene med pisket æg, og bag dem i 12 minutter på midterste rille.
Tips!
Hvis du ikke har gurkemeje, så kan du bruge safran.
Hvis du ikke har korender, så kan du bruge rosiner eller tørret tranebær.
Opbevaring:
Luciabrød smager bedst samme dag som de er bagt, men kan også sagens gå dagen i efter. De holder sig bedst i en lufttæt pose ved stuetemperatur.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En klassisk julesmåkage med kokos og lidt citron. Hvis du mangler tid til at bage julesmåkager, så kan du ty til fedtebrød. Her skal deje...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tils...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar