I alt omkring 1 times tid plus eventuel trækketid.
20 minutter på at tilberede dejen til vaniliebundene, som skal bages i 15-18 minutter. Nougat-skummen tager ca. 10 minutter, og så skal du bruge omkring 10 minutter på at samle kagen.
Lagkageplanen:
- Start med at bage bundene.
- Så pisker du Nougat-skummen.
- Til sidst samler du lagkagen.
Let.
3 æg
250 g sukker
1 tsk vaniliesukker
3/4 dl kogt vand
1½ tsk bagepulver
150 g hvedemel
En bradepande beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Læg bagepapir på 1 bradepande.
Pisk æg, sukker og vaniliesukker længe, til det er lyst og luftigt.
Hæld langsomt det nykogte vand i imens du pisker.
I en anden skål blander du mel og bagepulveret.
Pisk melblandingen i lidt ad gangen.
Fordel dejen i bradepanden, og glat den jævnt ud med en dejskraber.
Bag bunden i ovnen i 15-18 minutter til den har fået en lille bitte smule farve.
Prik i dem med et grillspyd eller lignende, og hvis der ikke hænger dej ved, så har bunden fået tilstrækkeligt.
Lad kagen køle af på køkkenbordet.
½ dl piskefløde
250 g nougat
Over et vandbad smelter du nougaten.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Hæld næsten al den smeltede nougat over i flødeskummen, og piske det sammen.
Resten af den smeltede nougat (ca. 3-5 spsk), hælder du over kagens top med en gaffel eller lignende i lange streger, så det kommer et fint mønster.
Vend bagepapiret med lagkagebunden over på et stykke bagepapir drysset rigeligt med sukker.
Hvis bagepapiret sidder godt fast på lagkagebunden, så pensel/hæld vand på og lad bagepapiret trække det. Når det har haft vand på i et stykke tid, så kan du trække bagepapiret af.
Skær 2 hele og 2 halve cirkler ud af lagkagebunden, brug eventuelt en dessert tallerken at skære efter.
Læg en hel bund nederst på et serveringsfad eller en tallerken.
Smør nougat-skum på lagkagebunden (husk der skal være nougat-skum til alle 3 lag, og rundt om kagen).
Læg de 2 halve lagkage cirkler i midten af kagen, så du samlet får en hel cirkel.
Smør nougat-skum på.
Læg den sidste lagkage cirkel øverst og smør også nougat-skum på den.
Smør nougatskum rundt på kagen sider.
Tegn streger af nougat på kagens top, ved at dyppe en gaffel i den smeltede nougat og lade den dryppe steger af nougat over kagen. Det gør ikke noget, hvis nougaten rammer kagens sider eller tallerken.
Kagen kan spises lige når den er tilberedt, men den er faktisk bedre efter lidt trækketid i køleskabet, minimum 4 timers tid men gerne natten over.
Kagen kan holde sig 1-2 dages tid i køleskabet.
Tips!
Er du i tidsnød, så kan du naturligvis bruge købte lagkagebunde.
Pas på, at du ikke lader den smeltede nougat stå for længe, så den når at blive stiv igen.
Denne opskrift er egen opfindelse.
4 kommentarer:
Det må da være 1/2 L piskefløde og ikke 1/2 DL :)
For så bliver det da godt nok en lav en
Hovsa, ja det er 1/2 LITER, og tak for kommentaren, for ellers havde jeg sandsynligvis ikke lagt mærke til det.
Bagehilsner fra Mullehuset
Prøv at pyt lidt hindbær marmelade imellem bunde det gør at kage for en lækkert opfrisk fra hindbærende
Super god ide Alexander - tak for, at du delte den.
Send en kommentar