søndag den 19. maj 2013

Klassiske vafler

Klassiske vafler - lige til en god omgang hygge.

Da jeg spørger min kæreste og 4-årige søn, om jeg skal bage pandekager eller vafler denne regnvåde søndag, var svaret begge dele. Og hvorfor ikke, så imens pandekagerne steges, hælder jeg dej på det elektriske vaffeljern. Min lillesøster og svoger ringer imens jeg er i gang, de spørger om vi gir' en kop kaffe - selvfølgelig, og også pandekager og vafler. Kom frisk og hyg med os.

Tidsforbrug:
10-15 minutter på at tilberede dejen, og det tager ca. 45-60 minutter at bage vaflerne i et elektrisk vaffeljern.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til 10-12 vafler på et almindeligt vaffeljern:
5 dl hvedemel
1½ tsk salt
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniliepulver
8 dl mælk
75 g smør
4 æg (mellemstørrelse)
Smeltet smør til at stege vaflerne i.

Sådan gør du:
Med din elpisker pisker du mel, salt, bagepulver, vaniliepulver og halvdelen af mælken til en klæg dej.
Smelt smørret i en gryde, og hæld resten af mælken i.
Pisk smør-mælke-blandinden i dejen og til sidst æggene.

Steges gyldne på vaffeljernet:
Varm vaffeljernet og smør pladen med smeltet smør.
Hæld dej på og steg til vaflerne er sprøde og gyldne.

Serveringsforslag:
Vaflerne kan spises med ahornsirup, marmelade, hakkede chokolade, hakkede nødder, frisk frugt, brun farin, flormelis, is og flødeboller, flødeskum, lidt presset citron og drysset med sukker... mulighederne er uendelige.

Opbevaring og holdbarhed:
Vaflerne smager bedst nybagte, men er også ganske gode efter en genopvarmning i f.eks. ovnen eller microovnen. Hvis du ikke spiser dem med det samme, så opbevar dem i køleskabet. Vaflerne kan spises 2-3 dage efter, at de er bagt.

Tips!
Jeg bruger færdigkøbt flydende "bag og steg" og pensler det på vaffeljernet. Det gør det så meget lettere, men selvfølgelig er almindeligt smør også super fint.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage