Klassiske vafler - lige til en god omgang hygge.
Da jeg spørger min kæreste og 4-årige søn, om jeg skal bage pandekager eller vafler denne regnvåde søndag, var svaret begge dele. Og hvorfor ikke, så imens pandekagerne steges, hælder jeg dej på det elektriske vaffeljern. Min lillesøster og svoger ringer imens jeg er i gang, de spørger om vi gir' en kop kaffe - selvfølgelig, og også pandekager og vafler. Kom frisk og hyg med os.
Tidsforbrug:
10-15 minutter på at tilberede dejen, og det tager ca. 45-60 minutter at bage vaflerne i et elektrisk vaffeljern.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 10-12 vafler på et almindeligt vaffeljern:
5 dl hvedemel
1½ tsk salt
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniliepulver
8 dl mælk
75 g smør
4 æg (mellemstørrelse)
Smeltet smør til at stege vaflerne i.
Sådan gør du:
Med din elpisker pisker du mel, salt, bagepulver, vaniliepulver og halvdelen af mælken til en klæg dej.
Smelt smørret i en gryde, og hæld resten af mælken i.
Pisk smør-mælke-blandinden i dejen og til sidst æggene.
Steges gyldne på vaffeljernet:
Varm vaffeljernet og smør pladen med smeltet smør.
Hæld dej på og steg til vaflerne er sprøde og gyldne.
Serveringsforslag:
Vaflerne kan spises med ahornsirup, marmelade, hakkede chokolade, hakkede nødder, frisk frugt, brun farin, flormelis, is og flødeboller, flødeskum, lidt presset citron og drysset med sukker... mulighederne er uendelige.
Opbevaring og holdbarhed:
Vaflerne smager bedst nybagte, men er også ganske gode efter en genopvarmning i f.eks. ovnen eller microovnen. Hvis du ikke spiser dem med det samme, så opbevar dem i køleskabet. Vaflerne kan spises 2-3 dage efter, at de er bagt.
Tips!
Jeg bruger færdigkøbt flydende "bag og steg" og pensler det på vaffeljernet. Det gør det så meget lettere, men selvfølgelig er almindeligt smør også super fint.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En klassisk julesmåkage med kokos og lidt citron. Hvis du mangler tid til at bage julesmåkager, så kan du ty til fedtebrød. Her skal deje...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tils...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar