søndag den 22. september 2013

Honningbrød med valnødder

Et fyldigt sødt brød med valnødder.

Honningbrødet smager sødt og egner sig perfekt til oste og sødt tilbehør f.eks. marmelade. Brødet er bagt på bagepulver, så det skal ikke hæve. Det er let at tilberede, og det tager kun omkring en halv time.

Brødet skal dog spises samme dag, som det er bagt. Dagen efter er det tørt.





Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
Tilberedningstid 30 minutter og 35 minutters bagetid.

Det skal du bruge til 2 brød: 
200 g honning
200 g valnødder
400 g hvedemel
125 g fuldkornshvedemel
2,5 dl vand
2 tsk salt
4 tsk bagepulver

Lidt ekstra fuldkornshvedemel til at drysse på brødene.

Bageform/bages på: 
Brødene bages på en bradepande med bagepapir. 

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader (alm.under/overvarme).
Læg bagepapir på en bradepande.

Hæld honningen i en gryde, og smelt den ved svag varme.
Halvdelen af valnødderne (100 g) blendes til fint valnøddetmel, og den anden halvdel (100 g) hakkes groft. Stil begge dele til side til senere brug.

Bland hvedemelet og fuldkornshvedemelet med bagepulver.
Hæld valnødderne (både de blendede og groft hakkede), honning, vand og salt i dejen, og rør dejen sammen.
Rør ikke for meget, og ælt det heller ikke, for du skal blot hurtigt samle dejen i 2 kugle med hænderne.
Dejen er klistrede og hænger lidt fast i fingerne (tag eventuelt en lille smule mel på hænderne).

Læg kuglerne på bagepapiret (de begge to kan sagens være der, selv om brødet hæver under bagningen), og tryk dejen flad, så brødet er omkring 3 cm højt og 15 cm i diameter.
Tag stor skarp kniv og gør den våd, tegn 2 kryds i hvert brød. Kniven skal trykkes lidt over halvejs gennem dejen, men ikke helt igennem.
Drys fuldkornshvedemel over brødet.

Bag brødet i midten af ovnen i 35 minutter.
Brødet er færdigt, når det lyder hult, når du banker under det.
Afkøles på en bagerist.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når brødet er afkølet, skal det opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Brødet skal dog helst spises samme dag, som det er bagt. Dagen efter er det tørt.

Inspiration: 
Brødet er inspireret af en opskrift fra Femina (nr. 36, 2012) på  Honningbrød. Jeg har dog ændret lidt i opskriften.





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage