lørdag den 21. september 2013

En let opskrift på kanelsnegle

I stedet for et kanelbrød, så prøv disse små kanelsnegle bagt i muffinsforme.

Tidligere på måneden opfandt jeg en let opskrift på kanelbrød. Og da jeg er et uhjælpeligt A-menneske og vågner før alle andre i huset, fandt jeg på at "mulleficere" denne opskrift, så jeg fik en let opskrift på kanelsnegle.

Kanelsneglene blev forresten modtaget med glæde, da familien slog øjene op.


Tidsforbrug: Omkring 30 minutters tid på tilberedning, 1 x hævning på 45 min. og brødet skal bages i 15-20 minutter.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til 12 små kanelsnegle, bagt i muffinsforme:

Remonce: 
75 g smør
75 g sukker
2 tsk kanel, stødt

Dejen:
1 dl vand
1 dl yoghurt naturel (hvis du ikke har det, så brug f.eks. ½ dl creme fraise og ½ dl mælk eller 3/4 dl mælk)
½ pakke gær
3 tsk sukker
1 tsk salt
½ dl havregryn 1½ dl grahamsmel (kan erstattes med hvedemel)
3 dl hvedemel

Mælk til pensling
Smørrelse til formen (hvis du også bruger papirsforme i din muffinsform, så smør papirformene)
Plus ekstra mel til bordet og smør til formen.

Sådan gør du:
  1. Rør smør, sukker, og kanel sammen til remonce med f.eks. en gaffel, og stil det til side på køkkenbordet.  
  2. Hæld varmt vand og yoghurt naturel i en skål.
  3. Rør gæren ud det.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser; sukker, salt, havregryn, grahamsmel og hvedmel. 
  5. Rør og ælt dejen sammen. 
  6. Dejen er lidt klisteret, og kan hænge lidt fast i bordet. Det er OK, ælt den ikke for meget, så der kommer for meget mel i.
  7. Rul dejen ud til et rektangel på 30 x 40 cm.
  8. Smør remoncen på dejen, og rul dejen sammen til en pølse.
  9. Skær dejen ud i skiver på 3,5-4 cm bredde, og sæt dem i din smurte muffinsform. 
  10. Læg et viskestykke over brødene, og lad dem hæve et lunt sted i 45 minutter til de er dobbelt størrelse.
  11. Bag brødene i 15-20 minutter ved 200 grader (jeg gav dem 18 minutter).
  12. Lad brødene stå i formen i 5 minutters tid, før du vender dem ud til at køle på en rist.
  13. Hvis du har lyst kan du blande lidt glasur af flormelis, en smørklat og kogende vand, og give dine små kanelsnegle lidt glasur på toppen.
Opbevaring og holdbarhed:
Brødene smager allerbedst samme dag og dagen efter at det er bagt. På 3. dagen er sneglene lidt tørre, og skal helst ristes, for at smage godt.
Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, når sneglene er helt afkølet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.






1 kommentar:

Samantha sagde ...

Hvor ser de gode ud. jeg vil helt sikkert lave dem. jeg tænker at bruge vegetabilsk fedtstof for at gøre dem endnu mere sunde.

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage