Nogle af blommerne som jeg fik fra min storebrors have, kogte jeg til blommemarmelade med kanel. Jeg er nemlig meget glad for blommemarmelade. Det smager simpelthen fantastisk.
Hvis du vurderer, at din familie ikke kan spise al marmeladen, så kan du forære et glas til en god værtinde eller give dine søde veninder et glas.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Jeg tog ikke tid på at skylle, halvere og fjerne stenene fra blommerne, så det skal du huske at medregne. Marmeladen skal koge 10 minutter og igen 10 minutter med sukkeret.
15 minutter på at hælde marmeladen på skoldede, atamonskyllede glas.
I alt tager det vel omkring 1 times tid.
Det skal du bruge til ca. 1½ kg marmelade:
800 g blommer halveret, uden sten (jeg brugte Reine Claude blommer)
2½ dl vand
2 kanelstænger (5 cm)
650 g sukker
3 tsk melantin og 6 spsk sukker
Sådan gør du:
Kog blommer, vand og kanelstænger i 10 minutters tid.
Hæld sukkeret i og kog yderligere i 10 minutter.
Smag på marmeladen - måske skal der mere sukker i.
Hæld melantin i (følg pakkens anvisninger) rørt sammen med sukker.
Jeg brugte 3 tsk melantin, og havde svært ved at vurderer, om der skulle mere i. Det viste sig dog, at være rigeligt, for marmeladen blev tilpas stiv afkølet.
På glas:Skyl marmeladeglassene i kogende vand (glassene skal være varme, når de skylles, for ellers kan de revne, så hæld eventuelt lidt varmt vand i fra hanen, før du skyller dem i det kogende vand).
Skyl glassene i en smule atamon ca. 1/4-½ tsk pr. glas.
Fyld marmelade i glassene og luk dem straks.
Holdbarhed og opbevaring:
Marmeladen kan opbevares mørkt ved stuetemperatur, men holder sig allerbedst køligt og mørkt. Den kan holde sig i op til et års tid i uåbnet glas.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar