lørdag den 14. september 2013

Æblechips

Æblechips er en sjov efterårssnack.

Tjek! Så fik jeg også prøvet, at bage æblechips. Det har jeg længe gerne ville prøve.

Det er et værre arbejde, at skære æblerne i tynde skiver, men når chipsene er nybagte, er de dejlige sprøde og en sjov snack.

Desværre bliver æblechipsene bløde, hvis de ikke spises kort tid efter de er nybagte, og det skal man huske på, for der er de allerbedst.

Tidsforbrug:
30 minutters tilberedning
25-30 minutters bagetid

Det skal du bruge:
Ca. 9 æbler - det afhænger af størrelsen, jeg brugte 3 små æbler pr. bradepande
Kanel
Sukker

Bages på:
3 bradepander med bagepapir

Sådan gør du:
Skyld æblerne og udstik kernehuset med en kernehusudstikker - æblerne kan naturligvis også skæres anderledes f.eks. i både.
Skær tynde skiver af æblerne på ca. 1 mm.
Læg æbleskiverne på bagepapiret.
Drys kanelsukker på æblerne og bag dem i ovnen i 25-30 minutter ved 160 grader varmluft.
Pas meget på, at de ikke får for meget, for så smager de let brændt. De må ikke få farve. De har fået tilstrækkeligt, når de ligesom krøller sig lidt sammen. Og husk at de først bliver sprøde, når de er afkølet.

Opbevaring og holdbarhed:
Chipsene bliver sprøde,når de er afkølet. De skal dog helst spises kort tid efter at de er taget ud af ovnen, for der er de sprøde. De smager også fint, når de er bløde, men så er der ikke så meget chips og knas over dem , for der kan de virke lidt gummi-agtige.

Jeg har prøvet, at opbevare æblechipsene i en lufttæt plastikbeholder ved stuetemperatur i 6 dage - og de kunne sikkert sagens have holdt endnu længere end det.

Tip!
Brug en meget skrap kniv til at skære æblerne i skiver, ellers er det svært at skære gennem skrællen og få tynde skiver.

Du kan drysse andre krydderier på æblerne end kanel f.eks. ingefær og i stedet for sukker kan du bruge farin eller flormelis.

Inspiration:
Der findes flere opskrifter på æblechips på nettet, og da opskriften er utrolig simpel, så er de jo stort set ens bort set fra bagetiden, jeg har læst alt fra 3 timer ved 100 grader til 20 minutter på 180 grader. Det virkede nu altså fint for mig med omkring 25 minutters tid ved 160 graders varmluft.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage