En italiensk småkage med dejligt mange nødder, tørret frugt og appelsin.
Når du har biscotti i kagedåsen, så har du altid småkager at tilbyde dine gæster. Kagerne smager friske og godt igennem af appelsin og nødder. Biscotti er sprøde og hårde, så de dyppes meget gerne i en god gang varm kaffe eller te.
Det skal du bruge til ca. 60 biscotti:
2 usprøjtede appelsiner
250 g hvedemel
250 g lyst rørsukker
2 tsk bagepulver
200 g blandede tørret frugt (jeg brugte blåbær, kirsebær og tranebær, en pose på tilbud fra Aldi)
180 g blandede hele nødder (jeg brugte pinjekerner, hasselnødder og mandler)
3 æg
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Læg bagepapir på 2 bradepander.
Riv appelsinerne groft på et rivejern. (Gem appelsinerne til andet bagværk eller juice).
Hæld appelsinskallerne, hvedemel, rørsukker og bagepulver i en skål og rør det sammen.
Rør tørret frugt og nødderne i.
Rør et æg i ad gangen, til sidst skal dejen æltes. Den er meget klisteret.
Drys meget lidt mel på bordet og del dejen i 4 lige store dele (vej dem eventuelt på en vægt).
Rul dejen til pølser på ca. 3 cm. i tykkelsen, og læg 2 på hver bageplade med afstand mellem pølserne.
Tryk pølserne lidt flade og bag dem i 25 minutters tid.
Tag pølserne ud af ovnen (sluk ikke for varmen), og lad dem køle i ca. 10 minutters tid.
Med en brødkniv skærer du skiver af pølserne på ca. 2 cm.
Læg skiverne tilbage på bagepapiret og bag kagerne igen i 8-10 minutters tid, hvor du vender dem og bager dem i 8-10 minutter på den anden side. Kagerne skal være lidt gyldne.
Kagerne køles af på en rist.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagerne kan holde sig i en kagedåse ved stuetemperatur i omkring 2 måneder.
Inspiration:
Denne opskrift er inspireret af Meyers Kager, og opskriften på tekager med tørret bær.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar