mandag den 17. marts 2014

Banan cheesecake med karamelsauce (bagt)

En let opskrift på en bagt banan cheesecake med karamelsauce.

Her opskriften på en bagt banan cheesecake, som er let at tilberede. Der er en del ventetid på afkøling af kagen og karamelsaucen, men det er ventetiden værd - og du kan med fordel bage kagen dagen før, at den skal serveres.

Det er en tung og cremet kage med lækker knasende bund. Karamelsaucen er prikken over i'et, og smager skøn til bananerne.



Tilberedningstid: 
40 minutters tilberedningstid og ca. 1 times bagning, tid til afkøling (5 timer eller til næste dag), og ca. 15 minutter på karamelsaucen (som også skal afkøles).

Det skal du bruge til 1 kage bagt i en springform på 25-27 cm. 

Bunden 
125 g smør
250 g digestive kiks
1 tsk stødt kanel

Fyld
600 g flødeost naturel
100 g sukker
4 æg
3 mellemstore bananer (300 g banan uden skræl)
1/4 dl citronsaft

Karamelsauce
100 g smør
125 g lys sirup
30  g brun farin
30 g sukker

Pynt
2 bananer og lidt citronsaft

Sådan gør du: 

Bunden
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under-over-varme.
Smelt smørret i en gryde på komfuret, og knus kiksene imens.
Kiksene kan du f.eks. knuse fint, ved at lægge dem i en frostpose. Tryg luften ud af posen, og bind en løs knude på posen eller sæt en klemme på. Læg posen på en skærebræt og rul din kagerulle over indtil alle kiksene er fint knus.
Rør de knuste kiks i det smeltede smør, tilføj 1 tsk stødt kanel.
Hæld kikseblandingen i din springform, og tryk den jævnt ud.
Bag bunden i 10 minutter, lad den stå på bordet, imens du tilbereder fyldet.

Fyld
Hæld flødeost og sukker i en skål og pisk det indtil det er helt cremet.
Pisk et æg i ad gangen.
Mos bananerne grundigt med en gaffel, og pisk mosen i fyldet.
Pisk citronsaften i.
Hæld fyldet over den bagte kiksebund i springformen, og bag kagen videre ved de 180 grader i 1 time.
Kagen er færdigbagt, når fyldet virker fast, men det må stadig gerne være lidt blødt i det - ellers bliver den for tør.
Kig til kagen imens den bages, og bliver toppen for mørk, så læg lidt sølvpapir over.
Når kagen er færdigbagt og let afkølet, så skal den på køl i omkring 5 timers tid og meget gerne til næste dag. Den skal serveres kold.

Karamelsauce
Hæld alle ingredienserne i en gryde, og ved middel varme rører du i fyldet til det er helt sammensmeltet.
Hæld fyldet i en lille kande eller på glas, og lad det stå på køl til det skal bruges.

Servering
Tag karamelsaucen ud af køleskabet i god tid, den skal serveres ved stuetemperatur, for ellers er den for tyk.
Tag ringen af din springform - skær eventuelt langs kanten, hvis kagen sidder fast på siderne.
Sæt kagen på et serveringsfad (springformens bund er stadig på).
Skær 2 bananer i skiver, og vend den forsigtigt i lidt citronsaft (ellers bliver de brune), læg skiverne i et mønster oven på kagen
Brug lidt af karamelsaucen til at hælde en mønster f.eks. en spiral over bananerne.
Server kagen med karamelsaucen til.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagen kan holde i flere dage på køl, og karamelsaucen i op til en uge på køl (husk blot at den er tykkere serveret kold end ved stuetemperatur).

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Jeg har selv fundet på denne opskrift, og synes faktisk at den er ganske vellykket. Jeg var meget spændt på resultatet, for jeg har tidligere bagt en American Cheesecake, og den smagte alt for meget af æg. Det gør den her heldigvis slet ikke.




2 kommentarer:

haK.MRM | Master sagde ...

Ville man kunne benytte en mindre fedt cremecheese?

Kh Maja

Mulle sagde ...

Hej Maja, har du forsøgt med lavere fedtprocent? Jeg har forsøgt med en light ost, men synes ikke smagen bliver lige så god, og konsistensen bliver også lidt grynet. Del meget gerne dit resultat med os her på bloggen, hvis du har mulighed og tid til det. Bagehilsner fra Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage