torsdag den 5. juni 2014

Citronkage med citronmousse

Sukkerbrødskage med citron lagt sammen med citronmousse

Den sjove cookie-kageform fik jeg af min veninde Anne i fødselsdagsgave, og den forvandler kager til kæmpe store cookies. Det er oplagt, at bruge formen til chokoladekage, men jeg synes nu også at den gør det rigtig godt med denne lyse kage.

Kagen er dejlig saftig, frisk og sød på samme tid. Og hvis du ikke har en cookie-form, så kan du sagens bage kagen i en ganske almindelig springform.

Tidsforbrug: 
30 minutter på kagen, som skal bages i 30 minutter og ca. 15-20 minutter på fyldet, plus 5 minutters tid på at samle kagen. I alt lidt over 1 times tid.

Det skal du bruge til 1 kage:
3 æg
2½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g smør
1 dl mælk
2 citroner
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Smør til formene

Citronmousse:
3 dl piskefløde
1 spsk revet citronskal
4-5 tsk citronsaft
½ dl flormelis
2 blade husblas

Sådan gør du med citronkagen: 
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
(Inden du hælder citronsaft og skal i, så tag det fra som du skal bruge til moussen; 1 spsk skal og 4-5 saft).
Smelt smørret, og rør det med mælken, citronsaft og fintrevet citronska, og rør det i dejen.
I en anden skål blander du hvedemel med bagepulver, og sigter det i dejen.
Rør forsigtigt.
Smør dine forme grundigt (drys dem eventuelt med mel, sukkerbrødsdej hænger godt fast i forme), og fordel dejen i dine bageform/-e.
Bag kagerne i 30 minutter - hvis du bruge en springform (ca. 26 cm), så skal kagen have længere tid, omkring 40 minutter. Du kan måske også bruge 2 tærteforme med rillet kant!?
Stik i kagen, og hænger der dej ved, så skal den bages i længere tid.
Lad kagen køle af i formen.

Sådan gør du med citronmoussen: 
Imens kagen bages, så kan du tilberede citromoussen.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør citronskal, saft og flormelis i.
Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter.
Kram vandet fra husblassen og smelt den over et vandbad.
Rør 1 spsk mousse i den smeltede husblas ad gangen, fortsæt indtil husblassen er afkølet til stuetemperatur, så rører du alt sammen.
Stil moussen på køl indtil kagen er afkølet og kagen skal samles.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagen smager allerbedst samme dag som den er bagt. Når du har samlet kagen med moussen, så skal den opbevares på køl. Tag kagen ud 15-30 minutters tid før servering. Drys/si eventuelt flormelis over kagen.

Inspiration (c) Mullehuset.dk: 
Sukkerbrødskager er klassiske og kan varieres i det uendelige. Moussen har jeg selv fundet på - til at starte havde jeg ikke givet den flormelis, og synes den var for sur, men ½ dl flormelis var helt perfekt. Desuden kan moussen skille, hvis den er for sur, for det kan flødeskummen ikke lide.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage