lørdag den 7. juni 2014

Cookie dough brownie

En ganske almindelig brownie gjort til en luksus brownie med cookie dough

Lyder det ulækkert? For nogen vil det måske være ulækkert, men ikke for mig. Jeg ææææælsker ubagt småkagedej eller cookie dough som amerikanerne siger det. Første gang jeg "faldt" over cookie dough var i en Ben & Jerry is. Og oh my... det smager himmelsk. Så godt, at jeg også selv har lavet vaniljeis med cookie dough flere gange.

Nåh... men tilbage til brownien, for jeg så jo lige præcis i en uvilkårlig internet surf, at nogen havde givet en brownie cookie dough på toppen. Hvorfor (HVORFOR?) har jeg ikke fundet på det noget før. Men nu er det prøvet, og jeg er (også) vild med det. Jeg har 2 opskrifter på cookie dough, og her får du dem begge, så kan du selv vælge. Cookie dough kan desuden også bruges som fyld i en kage eller mellem bagte småkager. Jow jow...



Tidsforbrug: 
20 minutter på at tilberede dejen, og kagen skal bages i 30-35 minutter.
15-20 minutters tilberedningstid på cookie dough.

Sværhedsgrad: 
Let.

Det skal du bruge til 1 kage: 
175 g smør
250 g sukker
50 g bage kakaopulver
½ dl sirup
1/4 tsk salt
3 æg
125 hvedemel

Cookie dough - opskrift 1:
Denne opskrift er meget cremet. 

200 g smør
2 dl / 75 g mandelmel
3 dl / 175 g flormelis
1 knsp fint salt
1 tsk vanilje sukker
1 dl / 55 g hvedemel
2-3 spsk mælk
200 g grofthakket lys mælkechokolade

Cookie dough - opskrift 2: 
Denne opskrift er mere knasende pga. sukkeret og havregrynene. 

200 g smør
3 dl rørsukker
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
2 dl havregryn
2-3 spsk mælk
200 g grofthakket mørk chokolade

Bages i: 
Springform på 25-27 cm. med bagepapir i bunden og smurt på siderne.

Sådan gør du: 
Skær smørret i tern og hæld det i en skål. Stil det til side, så det kan blive lidt blødt og lettere at arbejde med. Imens kan du f.eks. finde de øvrige ingredienser frem.
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg bagepapir i din form - det må gerne gå op ad formens kant.

Pisk smørret og sukkeret cremet.
Pisk kakaopulveret, sirup og salt i.
Pisk et æg i ad gangen.
Med en grydeske vender/rør du forsigtig melet i dejen - du må ikke røre for længe eller for hårdt.
Hæld dejen i formen og glat den ud med dejskraberen til den er jævnt fordelt i formen.

Kagen må ikke bages for længe
Bag kagen i 30-35 minutter.
Kig til kagen efter 25-30 minutter er gået. Hvis dejen virker blævret, så skal den have 5 minutter mere, men virker den fast, og hænger der lidt kage på, når du stikker i den, så har den fået lige tilpas. Du må ikke give den for længe, for så får du ikke den lidt klæg tunge konsistens.
Lad kagen køle af i formen.

Sådan gør du med cookie dough: 
Hæld alle ingredienserne i en skål. Smørret skal have stuetemperatur, og hvis det ikke har det, så lun det i mikroovnen eller over et vandbad.
Med en elpisker pisker du dejen sammen til en ensartet masse.
Hak chokoladen groft (du kan også bruge chokoladeknapper), og pisk chokoladen i dejen.
Hvis dejen ikke er tilstrækkelig blød, men grynet og fast, så giv den nogle flere spsk mælk.
Smør cookie dough på kagen imens den stadig er i formen eller tag kagen ud af formen og sæt den på et fad, hvorefter du smørre cookie dough på.

Opbevaring og holdbarhed:  
Kagen skal opbevares i køleskabet, og smager stadig fantastisk efter 4 dages tid. Du kan også fryse rester ned, og lave studenterbrød, romkugler eller træstammer af kageresterne en dag.

Inspiration: 
Brownien er en Mullefikation af Laila Lindholms grundopskrift på brownies fra hendes bog A piece of cake. Opskrifterne på cookie dough har jeg selv fundet på. Hvis du har en anden måde, at tilberede cookie dough på, så del den meget gerne med mig (og andre) under kommentarfeltet.


1 kommentar:

Ulla W sagde ...

Dejligt at høre at du også kan lide dej - jeg har altid fået at vide, at jeg er underlig, når jeg kan spise rå dej ;-)

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage