En ganske almindelig brownie gjort til en luksus brownie med cookie dough
Lyder det ulækkert? For nogen vil det måske være ulækkert, men ikke for mig. Jeg ææææælsker ubagt småkagedej eller cookie dough som amerikanerne siger det. Første gang jeg "faldt" over cookie dough var i en Ben & Jerry is. Og oh my... det smager himmelsk. Så godt, at jeg også selv har lavet vaniljeis med cookie dough flere gange.
Nåh... men tilbage til brownien, for jeg så jo lige præcis i en uvilkårlig internet surf, at nogen havde givet en brownie cookie dough på toppen. Hvorfor (HVORFOR?) har jeg ikke fundet på det noget før. Men nu er det prøvet, og jeg er (også) vild med det. Jeg har 2 opskrifter på cookie dough, og her får du dem begge, så kan du selv vælge. Cookie dough kan desuden også bruges som fyld i en kage eller mellem bagte småkager. Jow jow...
Tidsforbrug:
20 minutter på at tilberede dejen, og kagen skal bages i 30-35 minutter.
15-20 minutters tilberedningstid på cookie dough.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 1 kage:
175 g smør
250 g sukker
50 g bage kakaopulver
½ dl sirup
1/4 tsk salt
3 æg
125 hvedemel
Cookie dough - opskrift 1:
Denne opskrift er meget cremet.
200 g smør
2 dl / 75 g mandelmel
3 dl / 175 g flormelis
1 knsp fint salt
1 tsk vanilje sukker
1 dl / 55 g hvedemel
2-3 spsk mælk
200 g grofthakket lys mælkechokolade
Cookie dough - opskrift 2:
Denne opskrift er mere knasende pga. sukkeret og havregrynene.
200 g smør
3 dl rørsukker
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
2 dl havregryn
2-3 spsk mælk
200 g grofthakket mørk chokolade
Bages i:
Springform på 25-27 cm. med bagepapir i bunden og smurt på siderne.
Sådan gør du:
Skær smørret i tern og hæld det i en skål. Stil det til side, så det kan blive lidt blødt og lettere at arbejde med. Imens kan du f.eks. finde de øvrige ingredienser frem.
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg bagepapir i din form - det må gerne gå op ad formens kant.
Pisk smørret og sukkeret cremet.
Pisk kakaopulveret, sirup og salt i.
Pisk et æg i ad gangen.
Med en grydeske vender/rør du forsigtig melet i dejen - du må ikke røre for længe eller for hårdt.
Hæld dejen i formen og glat den ud med dejskraberen til den er jævnt fordelt i formen.
Kagen må ikke bages for længe
Bag kagen i 30-35 minutter.
Kig til kagen efter 25-30 minutter er gået. Hvis dejen virker blævret, så skal den have 5 minutter mere, men virker den fast, og hænger der lidt kage på, når du stikker i den, så har den fået lige tilpas. Du må ikke give den for længe, for så får du ikke den lidt klæg tunge konsistens.
Lad kagen køle af i formen.
Sådan gør du med cookie dough:
Hæld alle ingredienserne i en skål. Smørret skal have stuetemperatur, og hvis det ikke har det, så lun det i mikroovnen eller over et vandbad.
Med en elpisker pisker du dejen sammen til en ensartet masse.
Hak chokoladen groft (du kan også bruge chokoladeknapper), og pisk chokoladen i dejen.
Hvis dejen ikke er tilstrækkelig blød, men grynet og fast, så giv den nogle flere spsk mælk.
Smør cookie dough på kagen imens den stadig er i formen eller tag kagen ud af formen og sæt den på et fad, hvorefter du smørre cookie dough på.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares i køleskabet, og smager stadig fantastisk efter 4 dages tid. Du kan også fryse rester ned, og lave studenterbrød, romkugler eller træstammer af kageresterne en dag.
Inspiration:
Brownien er en Mullefikation af Laila Lindholms grundopskrift på brownies fra hendes bog A piece of cake. Opskrifterne på cookie dough har jeg selv fundet på. Hvis du har en anden måde, at tilberede cookie dough på, så del den meget gerne med mig (og andre) under kommentarfeltet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
1 kommentar:
Dejligt at høre at du også kan lide dej - jeg har altid fået at vide, at jeg er underlig, når jeg kan spise rå dej ;-)
Send en kommentar