Rabarbertrifli med flødeskum, jordbær og markroner
Hvis du har en god potion rabarbergrød i køleskabet, så det var ingen sag, at tilberede en hurtig rabarbertrifli som en sommerdessert.
Jeg valgte at servere desserten i høje glas, men du kan naturligvis også bruge en stor skål.
Hvis du skal på udflugt, så kan du bruge marmeladeglas med låg - og er du helt overskudsagtig, så bind en lille sløjfe om. Det ser flot ud og er praktisk, at have med i køletasken.
Tidsforbrug:
Du skal tilberede rabarbergrøden, og den skal være afkølet. Gør det eventuelt dagen før. Det tager ca. 15-30 minutters tid, og du finder opskriften her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/06/rabarbergrd-med-vanilje.html
Det tager ca. 15 minutter at tilberede triflien.
Det skal du bruge til 4 potioner:
Ca. 300 g rabarbergrød
3 dl piskefløde
16 markroner
10-14 jordbær
4 glas
Sådan gør du:
Pisk piskefløden til flødeskum.
Skær omkring 8-10 jordbær i skiver.
Start med at lægge 1-3 markroner i bunden af hvert glas.
Læg nogle spsk. rabarbergrød over og nogle jordbærskiver.
Læg nogle spsk. flødeskum og gentag med markroner, rabarber, jordbær og flødeskum.
Læg et helt jordbær på toppen af flødeskummen, og stil desserten på køl til den skal serveres.
Holdbarhed og opbevaring:
Desserten skal helst spises samme dag, som den tilberedes. Hvis den står for længe, så bliver makronerne opblødte og flødeskummen kan blive sur.
Inspiration:
Du kan tilberede trifli på utrolig mange måder, kun fantasien sætter grænser, er er nogle forslag til inspiration:
Rabarber, appelsin og jordbær.
Rabarbergrød med krydderier som f.eks. ingefær, chili osv.
Drys eventuelt med lakridspulver.
Rør flødeskummen med f.eks. ahornsirup, hvis det skal være sødere.
Brug mysli i stedet for makroner eller hjemmelavet rugbrødscroutoner.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar