Tidsforbrug
Det tager ca 20 at tilberede dejen, og så skal den have 30-40 min i ovnen.
Det skal du bruge
200 g tørret frugt
1/2 dl mørk rom
3 æg
2 1/2 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g smør
1 dl mælk
3 1/2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
150 g chokoladeknapper, mørk
Sådan gør du
Hak frugter groft, og hæld dem i en skål med mørk rom, så de kan trække rommen, imens du laver resten af dejen.
Varm ovnen til 175 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Imens det smelter, så pisker du æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Rør mælken i det smeltet smør, og pisk derefter æggene i.
Hæld æggemassen ned i skålen med sukkermassen og rør det sammen.
Bland mel, bagepulver og salt en skål, og sigt det i sukker/æggemassen.
Vend forsigtigt melet i og til sidst frugterne og chokoladeknapperne.
Tag en form feks springform eller anden form, og smør og drys den med rasp. Jeg brugte min nye silikoneform, som jeg købte i Spanien. (Den kostede kun 100,- kr mod omkring 300,- herhjemme).
Hæld dejen i og bag den i ovnen i 40-50 minutter. Stik i den med et trægrillspyd, for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar