søndag den 16. september 2012

Sukkerbrødskage med frugt, rom og chokolade

Da jeg skulle besøge mine forældre tidligere på ugen, bagte jeg en sukkerbrødskage, for det er min far vild med, især hvis den også har frugtfyld. I min nyindkøbte bagebog "A piece of cake" af Leila Lindholm, er der et forslag på sukkerbrødsdej og flere forslag på forskellig fyld. Jeg valgte grundopskriften, og mit eget valg af fyld. Resultatet blev godt, og grunddejen skal helt sikkert prøves igen med flere varianter af fyld.





Tidsforbrug
Det tager ca 20 at tilberede dejen, og så skal den have 30-40 min i ovnen.

Det skal du bruge
200 g tørret frugt
1/2 dl mørk rom
3 æg
2 1/2 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g smør
1 dl mælk
3 1/2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
150 g chokoladeknapper, mørk

Sådan gør du
Hak frugter groft, og hæld dem i en skål med mørk rom, så de kan trække rommen, imens du laver resten af dejen.
Varm ovnen til 175 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Imens det smelter, så pisker du æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Rør mælken i det smeltet smør, og pisk derefter æggene i.
Hæld æggemassen ned i skålen med sukkermassen og rør det sammen.
Bland mel, bagepulver og salt en skål, og sigt det i sukker/æggemassen.
Vend forsigtigt melet i og til sidst frugterne og chokoladeknapperne.
Tag en form feks springform eller anden form, og smør og drys den med rasp. Jeg brugte min nye silikoneform, som jeg købte i Spanien. (Den kostede kun 100,- kr mod omkring 300,- herhjemme).
Hæld dejen i og bag den i ovnen i 40-50 minutter. Stik i den med et trægrillspyd, for at se om den har fået tilstrækkeligt.
 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage