torsdag den 20. september 2012

Bløde søde blåbærsnitter

Da min kollega (Lise) spurgte mig, om jeg tog imod bestillinger på kage, så havde hun måske ikke forventet, at jeg ville svare ja. Men selvfølgelig svarede jeg uden tøven ja - for jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre med al den kage jeg bager (og i længden er det jo ikke godt, at spise det hele selv, hø hø). Lise skulle på udflugt med hendes søns, Rasmus, klasse, og de ville gerne have kage med. Vi blev enige om jordbærsnitter - altså den klassiske hindbærsnitte men med et andet fyld. Og da jeg så var i gang, bagte jeg også lige en omgang til arbejdets eftermiddagskaffe. Snitterne til arbejdet fik blåbærmarmelade med whisky marmelade imellem, og de smagte skønt. Snitterne er dejlige bløde, og de smager ikke alt for sødt, hvis du passer på med, at give dem for meget glasur. Et absolut hit af en kage hos børn og til kaffen.


Tidsforbrug:
Det tager ca. 30-40 minutter at tilberede kagen, og dertil skal du lægge ca. 25 minutters bagetid.

Sværhedsgrad:
Det er let, at bage snitterne. Den største udfordring er udrulning af dejen, men ved at gøre det mellem 2 stk. bagepapir, gør du det lettere for dig selv.

Det skal du bruge til 20 store stykker i en bradepande:
500 g hvedemel
2 tsk bagepulver
250 g smør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
ca. 1 dl vand
ca. 3 dl marmelade efter eget valg (pt.

Det skal du bruge til glasuren:
300 g flormelis
2 tsk smør
Kogende vand

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland mel og bagepulver i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og hæld det ned til melblandingen.
Smuldr smørret i melblandingen.
Bland sukker og vaniljesukker i dejen, og saml den med vand.
Det er ikke sikkert, at du skal bruge al vandet, så hæld lidt i ad gangen.
Smørrets temperatur kan være afgørende for, hvor let det er at samle dejen med vandet. Hvis det er meget varmt, så behøver du måske ikke al vandet.
Tag bagepapiret frem, og riv 3 stk. af svarende til bradepandens størrelse.
Del dejen i 2 ligestore stykker (du kan eventuelt veje stykkerne, så er du sikker på, at de er lige store).
Læg den ene potion til side, og læg den anden på et stykke bagepapir.
Brug hænderne til at presse dejen lidt ud på bagepapiret.
Læg det andet bagepapir over, og rul dejen ud med en kagerulle.
Du skal ikke rulle dejen helt ud til bagepapirets kant, for så vil dejen ligge op ad bradepandens kant, og det skal den ikke.
Når du har rullet dejen til rette størrelse (forsøg dig eventuelt frem, ved at løfte bagepapiret over i bradepanden) lægger du den i badepanden og trækker det øverste bagepapir af.
Rul nu den anden dej ud på lignende måde, og læg den eventuelt på en hylde i køleskabet, imens du smørre marmeladen på, så bliver den ikke for blød at arbejde med (men pas på med, at lade den ligge på køl for længe, så kan den revne, når du arbejder med den, og så skal den lige ligge på bordpladen i nogle minutter for at blive blød og arbejdsvillig igen).
Smør marmeladen på dejen på bradepanden. Sørg for at komme helt til kant, så du ikke har et stykke uden marmelade - det bliver tørt og kedeligt at spise.
Læg bagefter den anden dej over marmeladen, ved at holde i bagepapirets kanter i samme side, læg dejen over marmeladen og træk papiret af.
Pres kanternes sammen, så marmeladen ikke flyder ud, når du bager den.
Bag kagen i ovnen i 20-25 til overfladen har fået en fin gylden farve. Måske kommer der enkelte små boblehuller, og hvis der er store bær i fyldet så ses det i dejens overflade.
Når snitterne er afkølet smørre du glasuren på.
Bland ingredienserne til glasuren, og hæld kogende vand i med en spiseske til du har opnået den ønskede konsistens.
Glat glasuren med en dejskraber dyppet i det kogende vand, så er den lettere at få helt glat og fin ud over det hele.
Inden glasuren er størknet helt, skal du drysse krymmel på, for ellers sætter de sig ikke fast.
Hvis du vil lave snitterne ekstra tøsede, kan du vælge at give glasuren nogle dråber rød frugtfarve, så den bliver lyserød.

Opbevaring:
Snitterne er lette at transportere i en bradepanden, og det er bedst, hvis du venter med, at skære dem ud til de skal spises. De kan holde sig op til i 3 dage i køleskabet, og kan med fordel fryses (her er det en god ide at skære dem ud) og optøes, når du lige står og mangler en kage.


Marmeladen smørres på.


Den øverste dej lægges over.
 


Bagepapiret trækkes forsigtigt af. 

Kagen er færdigbagt.
 
Glasuren smørres på, og der drysses med krymmel.
 
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage