Kaffesmåkagerne smager så fint af kaffe og farin. De ser også fine ud, og er meget hyggelige (læs = lette) at lave - især er det hyggeligt, at slutte af med at lægge kaffebønner på hver enkelt kage.
Tidsforbrug:
Det tager omkring 30 minutter at tilberede småkagerne. Den største del af tiden går med at forme dem til kugler.
Det skal du bruge:
125 g smør
275 g farin
3 tsk instant coffie
3 tsk kogende vand
1/2 tsk vanilie
1 æg
220 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50-60 stk kaffebønner (ca. 2 spsk)
Sådan gør du:
Varm ovnen til 160 grader på varmluft.
Du skal bruge 3 bradepander med bagepapir.
Smørret skærres i tern og hældes i en røreskål sammen med farin, kaffe (3 tsk kogende vand og 3 tsk instant coffie) og vaniliesukkeret. Pisk det sammen med en elpisker til det er lyst og luftigt.
Pisk ægget i dejen.
Vej mel og bagepulver af i en anden skål, og sigt det i smørblandingen. Dette sikre, at bagepulveret er blandet godt med melet.
Pisk melblanden sammen med smørblandingen.
Tag en tsk-fuld dej op i hånden og form det til en kugle, som lægges på bagepladen (med bagepapir).
Der kommer ca. 50 småkager ud af det.
Sæt kuglerne med 3 cm. mellemrum, for de flyder lidt ud, når de kommer i ovnen.
Pynt dem med én kaffebønne på hver.
Bag småkagerne i ca. 10-12 minutter i ovnen.
Opbevaring:
Småkagerne opbevares bedst i en kagedåse, og her holder de op til en uges tid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar