fredag den 21. september 2012

Citron cheesecake på kvark

I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte jeg en cheese cake med kvark, og den blev modtaget med begejstring af veninderne (og dem af deres mænd, som nåede at smage et stykke) i bogklubben. Det er en frisk kage på grund af citronen, og creme smelter helt på tungen. Den er meget skøn.



Tidsforbrug:
Det tager ca. 30-40 minutter at tilberede kagen, og så skal den stå på køl minimum 6 timer. Jeg vil foreslå, at du laver den dagen før, at den skal spises.

Sværhedsgrad:
Denne kage kan næsten ikke siges at være let, for der skal husblas i, og det kan jo drille (så du pludselig har en kage med "vingummibamser" i), så jeg vil mene at den er middelsvær at tilberede.
Det skal du bruge til bunden:
100 g smør
50 g digestive kiks 
Det skal du bruge til fyldet:  


3 blade husblas
250 g Kvark 
2 dl creme fraiche
150 g sukker
1 citron
2,5 dl piskefløde


Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde.
Imens det smelter kan du smuldr kiksene, og det gør du lettest ved at lægge dem i en frysepose, og med en kagerulle presse og rulle dem til de er knust fint.
Bland nu kiksesmulderet sammen med smørret.
Tag en springform, og stil den på et fad uden bunden af formen.
Hæld blandingen i formen, og pres den godt sammen og fordelt ud i bunden.
Min springform er blevet lidt skæv, men jeg kunne sagens presse kiksebunden sammen alligevel, så lad ikke dette bekymre dig, hvis du også har en godt brugt springform.
Stil fadet i køleskabet imens du tilbereder fyldet.
Tag en citron og riv den fint på rivejernet.
Bagefter presser du saften fra den.
Til både skal og saft til side til senere brug.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Rør kvark sammen med cremefraiche, sukker og citronskal.
Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Hæld vandet fra og smelt husblassen over varmt nykogt vand.
Afkøl husblassen ved at hælde citronsaften i den.
Hæld nu lidt af gangen husblassen i kvarkblandingen under omrøring.
Når al husblassen er i kvarkblanden, pisker du fløden til flødeskum.
Vend forsigtigt kvarkblanden med flødeskummen.
Tag kagefadet med kiksebunden ud af køleskabet og hæld kvarkfyldet over.
Lav eventuelt et spiral mønster med dejskraberen i fyldet.
Du kan serverer kagen som den er, eller pynte den med frisk frugt.
Hvad er kvark?
Et kort svar må være: Et mejeriprodukt med høj protein indhold og lav fedtprocent. Det er vallen af skummetmælk. 
  


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage