Et dejligt smagsfuldt rugbrød med rugkerner og grahamsmel.
Så fik jeg kastet mig lidt mere ud i rugbrødsbagningen - et uprøvet område for mig. Da jeg så nogle rugkerner i køkkenskuffen, fik jeg ved en pludselig indskydelse lyst til, at kaste mig ud i at bage rugbrød. Tilfædigvis bød posen også på en nem og let tilgængelig opskrift på siden af pakken, og så var det jo bare om, at finde køkkenmaskinen frem. Resultatet blev så godt, at jeg helt sikkert vil bage rugbrød igen i nærmeste fremtid. Der er simpelthen så meget mere smag i dette hjemmebagte rugbrød, i forhold til et færdigkøbt fra butikken.
Tidsforbrug:
5 minutter på at sætte kernerne i blød 1. dag, 20 minutters tid på at samle dejen dagen efter. 1 times hævning og ca. 1 times bagning.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 1 brød:
250 g knækkede rugkerner
3 dl vand
½ l. kærnemælk
½ pk/25 g gær
250 g rugmel
500 g gramhamsmel
20 g salt
Smør til formen
Form:
Brødet skal bages i en rugbrødsform på 2½ liter.
Sådan gør du:
1. dag
Sæt de knækkede rugkerner i blød i vandet til næste dag.
2. dag
Lun kærnemælken i mikroovnen eller i en gryde.
Rør gæren ud i den lune kærnemælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt i 5-10 minutter til dejen er ensartet.
Tag dejen op ad skålen og form den til et brød med hænderne, og læg det i den smurte rugbrødsform.
Læg et viskestykke over rugbrødet, og lad det hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Bagning
Tænd ovnen på 275 grader.
Pensel brødet med vand og prik eventuelt huller i det med en gaffel.
Bag brødet i 5 minutter, og skru så ned for varmen til 185 grader.
Bag brødet i 60-70 minutter ved 185 grader.
Vend brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
Opbevaring og holdbarhed:
Når brødet er helt afkølet, så skal det opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.
Brødet smager helt fantastisk nybagt og lunt, men er også godt afkølet næste dag og dagen efter igen.
Inspiration
Denne opskrift er fra Kornkammerets opskrift på siden af deres pose med Økologiske knækkede Rugkerner.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar