En letbagt kage med marcipan og friske rabarber.
Min lillesøster og svoger kom forbi med friske rabarber, og de skulle selvfølgelig bages i en kage. De friske rabarber gør kagen fugtig, og sukkeret gør overfladen gylden og sprød. Den smager godt alene, men kan naturligvis piftes op med flødeskum eller creme fraise.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutter på dejen, og kagen skal have 30 minutter i ovnen.
Det skal du bruge til en kage (ca. 8-12 stk):
500 g friske rabarber
Ca. 1 dl sukker
150 g smør
150 g sukker
2 æg
150 hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
150 g ren rå marcipan
Ekstra sukker til at drysse over kagen.
Smør og rasp til formen
Springform på ca. 25 cm.
Sådan gør du:
Vej smørret og stil det til side til afkøling på køkkenbordet, så det kan blive blødere at arbejde med.
Skyl rababerne, skær dem i mindre stykker (1-3 cm), drys rigeligt med sukker over (ca. 1 dl.), stil dem til side.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smør formen og drys rasp på siderne.
Skær smørret i tern og pisk det med sukkeret.
Pisk æggene i et ad gangen.
I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, vaniliesukker, kanel og ingefær.
Riv marcipanen groft og hæld melblandingen over.
Rør marcipanen rundt i melblandingen til det er en melet stor-grynet masse.
Vend/rør forsigtigt melet i æggemassen.
Læg dejen i formen i små klatter og glat den forsigtigt ud med en dejskraber.
Pres rabarberstykkerne ned i kagedejen f.eks. i et mønster, og drys rigeligt (ja, rigeligt = spar ikke på det) med sukker ovenpå.
Bag kagen i midten af ovnen i 30 minutter.
Serveres gerne lun, men kan også sagens spises kold dagen efter.
Tips!
Denne kage kan også bages uden marcipan, så er den ikke så høj, fordi der er mindre dej (du kan eventuelt lave dobbelt dej-potion, hvis du undlader marcipanen).
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager allerbedst når den serveres lun og nybagt. Hvis du ikke serverer den lun, så gem den det første døgn i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, og derefter i køleskabet. Jeg har ikke prøvet at genvarme den i mikroovn, men det kan da forsøges.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne kage har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar