En cheesecake som er let at tilberede, uden æg og som smager fantastisk luftig og skønt.
Her er opskriften på en cheesecake uden æg - der er altså ikke nogle pasteuriserede æg i, hvilket dels gør den lidt billigere, lettere at tilberede, men absolut stadig fantastisk skøn og luftig. Det føles som en sød synd at spise den, så godt smager den.
Sværhedsgrad:
Let - middel, hvis du vil have gele på.
Tidsforbrug:
45 minutter og så skal kagen stå på køl i minimum 2 timer - gerne til næste dag.
Det skal du bruge til en kage:
250 g digestive kiks (ca. ½ pakke)
125 g smør
200 g Philadelphia original
1 stang vanilie
150 g sukker
1/4 dl citronsaft
100 g jordbærmarmelade (sortere bærene fra)
½ l piskefløde (38 %)
3 blade husblas
Evt. gelepulver
Form:
Denne cheesecake er tilberedt i en springform på 26 cm. Men du kan naturligvis også lave den i andre forme, også hvor kanten ikke kan tages af. Firkantet stykker smager jo lige så dejligt.
Sådan gør du:
Bunden:
Hæld kiksene i en frysepose, luk luften ud og bind en løs knude på den.
Læg posen på et skærebræt.
Tag en kagerulle og rul over posen, så indholdet knuses.
Bliv ved til alle kiksene er knus fint.
Smelt smørret i en gryde og hæld de knuste kiks ned i gryden og rør det sammen.
Hæld blandingen ned i bunden af springformen, og tryk den jævnt ud med fingerne.
Stil formen i køleskabet imens du laver fyldet.
Fyldet:
Hæld osten i en skål, og mos den ud med en gaffel.
Skrap kornene ud af vaniliestangen, og hæld dem ned til osten.
Tilføj sukker, citronsaft og marmeladen (marmeladen smager ikke igennem, se evt. Tips!).
Bland ingredienserne godt sammen.
Blandingen er lidt mørk i farven, men fortvivl ikke, for fyldet bliver flot hvidt, når flødeskummet kommer i.
Pisk nu piskefløden til flødeskum.
Husblas
Tag 3 blade husblas og læg dem i blød i koldt vand i 5 minutter.
Pres vandet fra husblassen, og læg bladene i en skål.
Smelt husblas over et vandbad med kogende vand.
Hæld nogle spiseske af flødeskummen ned til husblassen.
De første spsk flødeskum vil smelte og køle husblassen.
Tilføj flere spiseskefulde ad gangen og rør indtil ca. ½-delen af piskefløden er udrørt i husblassen.
Vend/rør nu med en grydeske al piskefløde og ostemassen godt sammen og bred den ud over kagebunden.
Hvis du vil have gele på, så glatter du overflade ud, så meget som muligt.
Gele - Se tips!, hvis du ikke vil have gele på
Du kan selvfølgelig lave din egen gele, men dette er en super hurtig løsning.
Køb noget gelepulver, og tilbered det som pakken skriver.
Når du skal hælde gelen over kagen, så skal du gøre det forsigtigt.
Brug en spiseske, og hæld gelen fra midten af kagen og ud ad.
Hvis du hælder gelen voldsomt over fyldet, så kan du risikerer at gelen laver dråbeformet dybder i fyldet, og så bliver det ikke så pænt.
Gelen stiver forholdsvis hurtigt, så hæld ikke ekstra gele over på hinanden, for det kan man tydeligt se (både dråbedybderne og lagene skete for mig, for det var første gang jeg prøve, at lægge gele på).
Stil kagen i køleskabet i nogle timer og gerne til næste dag.
Tips!
Hvis du ikke har en vaniliestang, så kan du brug pulver. Jeg vil tro, at du skal bruge 1½ tsk.
Hvis osten klumper, så kan du presse den gennem en si.
Hvis du vil have mere smag af jordbærmarmelade, så skal du hælde i alt 250 g. i fyldet.
Hvis du ikke vil have gele på, så kan du blot undlade det. Men hvis du synes, at der skal noget pynt på toppen, så kan du før servering f.eks. lægge nogle bær på toppen eller drysse med f.eks. frysetørret jordbær.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i køleskabet. Læg film over eller andet låg på formen, så kagen ikke tager smag af køleskabets øvrige ingredienser.
Kagen smager skønt 2-3 dage efter at den er tilberedt.
Inspiration © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af helt egen opfindelse, jo jo :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
7 kommentarer:
Bedste cheesecake EVER :o)
Har lavet den idag. Super nem og lækker :-)
Skal man bruge husblas til fyldet??
Hej Belal El-Ali, du skal bruge husblassen til fyldet. Jeg har brugt gelepulver til gelen, husblassen er ikke tiltænkt gelen på toppen. Du kan også selv lave din gele. Se eventuelt under opskriften på Blåbær cheesecake http://mullehuset.blogspot.dk/2015/02/blabr-cheesecake.html#more I stedet for blåbær kan du bruge andre bær f.eks. jordbær eller hindbær. Held og lykke med det.
Hej :)
Den ser yderst lækker ud.
Jeg har et spørgsmål.
Jeg kunne godt tænke mig at lave lidt forskellige slags cheesecakes (3 i alt). Den ene skal være med chokolade. Ville det fungere med smeltet chokolade, hvis ja, hvordan og hvorledes?
Mvh. Pernille
Hej Pernille,
Det kan sagens lade sig gøre med smeltet chokolade. Jeg vil mene, at du skal bruge 200 g mælkechokolade eller 150 g mørk chokolade (smag dig eventuelt frem, mørk chokolade kan jo virkelig smage igennem). Du kan stadig bruge denne opskrift, bare undlad marmeladen og eventuelt også citronen. Kom den smeltede chokolade i den piskede flødeskum og rør det sammen med det øvrige fyld. Mængden af husblas bør også være uændret.
Held og lykke med forsøget, og hvis du har tid og lyst ville det være rigtig rart, at høre om resultatet.
Oh jo forresten... Hvis du ikke har lagt mærke til det, så er der flere opskrifter på cheesecake under tagget "cheesecake" til højre på siden. Jeg har vist ikke prøvet en udelukkende med chokolade, men der er en med skildpadde chokolader og en med vanilje og chokolade.
Bagehilsner fra Mulle
En skøn cheesekage ikke for stiv skøn cremet.
Send en kommentar