torsdag den 9. maj 2013
Kys... så luftigt og sødt
Klassisk marengskys - luftige, lette og åh så søde.
I sidste uge var jeg på ferie, og der var en resturant, som vi spiste på 3 gange. De serverede blandt andet nogle fantastiske hjemmelavede søde luftige marengskys. Hjemvendt og med ferienostalgi har jeg bagt marengskys. Jeg valgte, at de skulle være helt hvide, men du kan naturligvis give dem noget frugt farve så de f.eks. bliver lyserøde.
Tidsforbrug:
Omkring 30 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Dog middel hvis du ikke er erfaren med sprøjtepose. Jeg synes det drillede lidt at sprøjte kyssene helt flotte.
Det skal du bruge til omkring 50-60 kys:
4 æggehvider
180 g sukker
80 g flormelis
1 spsk vaniliesukker
Sådan gør du:
Pisk og pisk
Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
Pisk æggehviderne lidt stive, og tilføj så sukkeret lidt ad gangen imens du pisker.
Pisk til konsistensen er blank og du næsten ikke kan se sukkeret mere.
Pisk så halvdelen af flormelissen i. Nu bliver konsistensen mere fast, og du må røre resten af flormelissen og vaniliesukkeret i med en dejskraber.
Spøjt kyssene
Læg bagepapir på 2 bageplader og hæld marengsen i en frysepose eller sprøjtepose med tylle.
Sæt små kys på pladerne. De skal være ca. 3-4 cm i diameter.
Dæmp ovnvarmen til 60 grader, og sæt pladerne midt i ovnen.
Bag kyssene i 1 time og sluk så for ovnen.
Lad kyssene stå i ovnen til den er kold f.eks. 1 times tid, og gerne til næste dag.
Tips!
Du kan bruge en almindelig frysepose, til at sprøjte kyssene med, men du kan også bruge en stjernetylle, og få dem stjerneformet.
Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen imens kyssene bages, eller inden de er afkølet, for så revner de.
Marengs skal helst ikke bages på regnvejrsdage med åbne vinduer, for marengs kan ikke lide fugt.
Husk at bruge helt rent (fedtfrit) og tørt værktøj, for æggehviderne kan ikke stivne, hvis de får fedt f.eks. fra æggeblommen.
Hvis du vil have dine kys mere seje, så giv æggemassen 1 spsk eddike.
Holdbarhed og opbevaring:
Kyssene kan holde sig i lang tid, hvis de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Inspiration (C) Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar