Medaljer med vaniliecreme og flødeskum pyntet med lyserød glausur.
Når jeg er tidligt oppe i weekenden, og min søn er helt optaget af, at lege en eller anden leg, så lister jeg mig til at bage i køkkenet. Og denne lørdag morgen blev det til medaljer - det har jeg bare altid haft lyst til at bage.
Sværhedsgrad:
Middel
Tidsforbrug:
I alt omkring 1½ times tid.
20 minutter på mørdejen, 15 minutter på cremen, og flødeskum, glasur og samling af kagerne tager vel omkring 30 minutter, og så skal kagerne bages i ca. 15-20 minutter.
Det skal du bruge til 8 medaljer:
Mørdejen:
375 g hvedemel
3 spsk flormelis
190 g smør
Nogle spsk kold vand
Kagecremen:
2 æg
1 dl. mælk
1½ dl piskefløde
5 tsk maizena
2 spsk sukker
1 tsk vanilieessens
Flødeskummen:
1½ dl flødeskum
Glasuren:
100 g flormelis
Nogle spsk kogende vand
Evt. frugtfarve
Evt. frugt eller krymmel som pynt
Udstiksform på 8 cm. i diameter.
Bradepande med bagepapir.
Start med mørdejen:
Bland hvedemel og flormelis i en skål.
Skær smørret i tern, og med fingrespidserne finddeler du det i melet, til det er en grynet masse.
Hæld nogle iskolde spiseskefuld vand i dejen (kun 1-2 ad gangen) indtil dejen kan samles og ikke længre smuldre fra hinanden.
Læg låg på skålen eller pak dejen ind i madlavningsfilm, og sæt dejen i køleskabet mens du koger cremen.
Sådan gør du med vaniliecremen:
Bortset fra vanilieessensen så hælder du alle ingredienserne i en gryde.
Rør rundt i gryden for middel-svag varme ind til cremen tykner. Den må ikke koge.
Tag gryden af varmen og hæld vanilieessensen i, rør rundt og stil cremen på køl.
Læg madlavningsfilm over cremen (helt ned på cremens overflade), så den ikke danner skorpe. Hvis du ikke har madlavningsfilm, så klip et stykke bagepapir ud og læg det over.
Sæt cremen i køleskabet.
Bag og udstik:
Tænd ovnen på 175 grader.
Rul mørdejen ud mellem 2 stykker bagepapir ind til det er ca. 4 mm. tykt.
Udstik 16 stykker medaljelåg og bunde.
Det kan være du skal rulle ud, udstikke, samle dejen og forfra ad nogle omgange før du har alle 16.
Læg medaljelågene og bundene på en bradepande med bagepapir, og bag dem på midterste rille i 18-20 minutter til de er gyldne.
Afkøles på en bagerist.
Så skal medaljerne samles:
Pisk flødeskummen og hæld den i en sprøjtepose med stjernetylle. (Du kan også bruge en frysepose, hvor du klippet et lille hul.
Læg 8 medaljebunde klar.
Læg ca. 1½ spiseskefuld vaniliecreme i midten på hver bund. (Jeg havde lidt vaniliecreme i overskud!).
Sprøjt flødeskum rundt om cremen.
Bland ingredienserne til glasuren, og læg en spiseskefuld på hvert låg.
Glat glasuren ud med en dejskraber dyppet i kogende vand.
Skynd dig at drysse/læg eventuel krymmel på glasuren imens den stadig er våd.
Giv hvert låg en klat flødeskum i midten af glasuren.
Læg lågene oven på bundene og stil kagerne på køl til de skal spises.
Tips!
Hvis du vil skyde genvej, så kan du bruge færdigkøbt eller pulver kagecreme til fyldet.
Du kan også "nøjes" med flødeskum mellem kagerne, og eventuelt lægge en klat marmelade i midten.
Jeg har ikke prøvet at bruge vaniliepulver til cremen, men du kan selvfølgelig prøve det, hvis du ikke har vanilieessens. Du kan også koge cremen med en stang vanilie.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagerne kan holde sig i 2 dages tid, og skal opbevares i køleskabet. Opbevar kagerne i en lukket beholder, så flødeskumme ikke tager smag af de andre (stærktlugtende) madvare i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg har selv fundet på opskriften til disse medaljer.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar