En luksus æblesmuldredejskage med knas, og god og saftig smag.
Sidst jeg bagte Apple Crumble Cake synes jeg, at der var al for lidt smag i æblefyldet. Jeg besluttede mig derfor for, at der denne gang skulle kræses lidt mere om fyldet. Det gav virkelig gevinst, og dette æblefyld er helt igennem fantastisk.
Crumblen kan naturligvis tilberedes på uendelige måder, denne variant er en af de simple opskrifter, men smagen er stadig helt i top. Er du ude i virkelig luksus, så serverer du naturligvis vanilieis til kagen.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1½ times tid.
20-30 minutter på at skrælle æblerne, 20 minutter på stege osv. fyldet, 15 minutter på smuldredejen/crumblen og 25 minutter i ovnen.
Det skal du bruge til smuldredejen/crumblen:
250 g smør
1½ dl sukker
3 dl hvedemel
3 dl havregryn
Det skal du bruge til æblefyldet:
1½ kg. æbler, skrællet og skåret i både
50 g smør
100 g brun farin
4 spsk marizena
4 spsk kanel
4 tsk vaniliesukker
4 spsk citronsaft
1 tsk stødt muskatnød
1 tsk stødt ingefær
Antal stykker og formen:
Jeg brugte et ildfastfad på ca. ½ størrelse af en bradepande. Du kan naturligvis også bage kagen i 2 tærtefade. Der er kage til omkring 16 personer.
Sådan gør du med æblefyldet:
Skræl og skær æblerne i både (jeg delte en kvart båd i 2-3 dele).
Tænd for ovnen på 200 grader.
Tag 2 dybe stegepander frem og smelt 25 g smør pr. pande.
Bland æblebådene sammen med de øvrige ingredinser til fyldet undtagen marizenaen, og fordel fyldet på de 2 stegepander.
Steg fyldet i 8-10 minutter for svag varme til det er blødt. Rør forsigtigt og jævnligt.
Drys til sidst 2 spsk. marizena på hver pande, og rør forsigtigt rundt til det er jævnt rørt ud (1-2 minutter).
Hæld fyldet i et ildfastfad (det behøver ikke være smurt).
Sådan gør du med smuldredejen:
Skær smørret i tern og hæld det med sukker, mel og havregryn i en skål.
Med fingrene smuldre du smørret mellem ingredienserne til det er en god blandet masse. Alternativt kan du bruge en køkkenmaskine (måske kan en elpisker med dejkroge også gå, hvis smørret er meget blødt?).
Sæt klatter af smuldredejen jævnt oven på frugten.
Bag kagen i 25 minutter midt i ovnen til den er gylden.
Kagen kan spises lun og kold f.eks. med is, creme fraise eller flødeskum - og eventuelt pyntet med friske bær.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares ved stuetemperatur det første døgns tid, og derefter på køl. Du kan sagens varme kagen igen f.eks i mikroovnen, så den er lun, når den skal spises. Jeg har ikke prøvet det, men vil formode, at kagen kan spises i op til 2-3 dage efter at den er tilberedt.
Inspiration (C) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg delvist selv fundet på, men ideen til æblefyldet har jeg fra Leila Lindholm.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar