En fløjsblød cheesecake med blidt smagende æbletop
Der var igen i dag en del æbler som stod til udsmidning på mit arbejde, så de kom med hjem. Jeg kogte dem til æblemos, og lagde æblemosen på toppen af en cheesecake. Det ser flot ud. Jeg er meget vild med det skarpe lag-på-lag udseende på cheesecakes, og her gør æblefyldet det godt. Æblefyldet er bevist ikke tilsat noget gennemtrængende krydderi f.eks. kanel, da jeg ikke synes, at det ville stå godt til ostefyldets finesse.
Sværhedsgrad:
Let (middel, hvis du ikke er fortrolig med husblas og gele).
Tidsforbrug:
I alt omkring 1½ times tid, og så skal kagen stå minimum 2 timer på køl, før den kan spises.
30 minutter på at skrælle og snitte æblerne, 20+10 minutter på at koge æblemosen og blande den med husblas, 10 minutter på bunden, 15 minutter på fyldet og 5 minutter på gelen.
Det skal du bruge til 1 kage (ca. 14-16 stykker):
600 g skrællede æbler i tern
½ dl. sukker
1½ spsk citronsaft
1/4 dl vand
5 blade husblas
250 g digestive kiks (ca. ½ pakke)
125 g smør
200 g flødeost naturel
2 tsk vaniliesukker
150 g sukker
1/4 dl citronsaft
½ l piskefløde (38 %)
3 blade husblas
Evt. gelepulver
Form:
Denne cheesecake er tilberedt i en springform på 26 cm. Men du kan naturligvis også lave den i andre forme, også hvor kanten ikke kan tages af. Firkantet stykker smager jo lige så dejligt.
Sådan gør du:
Æblemos
Skræl æblerne, skær dem i tern og hæld dem i en gryde.
Hæld sukker, citronsaft og vand ved, og kog æblerne ved middel varme til de er møre og bløde.
Stil æblemosen på køl.
Bunden
Hæld kiksene i en frysepose, luk luften ud og bind en løs knude på den.
Læg posen på et skærebræt.
Tag en kagerulle og rul over posen, så indholdet knuses.
Bliv ved til alle kiksene er knus fint.
Smelt smørret i en gryde og hæld de knuste kiks ned i gryden og rør det sammen.
Hæld blandingen ned i bunden af springformen, og tryk den jævnt ud med fingerne.
Stil formen i køleskabet imens du laver fyldet.
Fyldet
Hæld osten i en skål, og tilføj vaniliesukker, sukker og citronsaft, og rør det godt rundt (du kan f.eks. bruge en elpisker).
Blandingen er lidt mørk/gul i farven, men fortvivl ikke, for fyldet bliver flot hvidt, når flødeskummet kommer i.
Pisk nu piskefløden til flødeskum og rør det i osteblandingen.
Husblas i ostefyldet
Tag 3 blade husblas og læg dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Pres vandet fra husblassen, og læg bladene i en skål.
Smelt husblas over et vandbad med kogende vand.
Hæld nogle spiseske af ostefyldet ned til husblassen.
De første spsk fyld vil smelte og køle husblassen.
Tilføj flere spiseskefulde ad gangen og rør indtil ca. ½-delen af fyldet er udrørt i husblassen.
Vend/rør nu med en grydeske al ostemassen godt sammen og bred den ud over kagebunden.
Glat overflade ud så meget som muligt, og tør kanten af formen af med f.eks. et stykke køkkenrulle, så der ikke er fyld på siden.
Husblas i æblemosen
Tag 5 blade husblas og læg dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Pres vandet fra husblassen, og læg bladene i en skål.
Smelt husblas over et vandbad med kogende vand.
Tag æblemosen ud af køleskabet.
Hæld nogle spiseske af æblemosen ned til husblassen.
De første spsk æblemos vil køle husblassen.
Tilføj flere spiseskefulde ad gangen og rør indtil ca. ½-delen af æblemosen er udrørt i husblassen.
Rør nu al æblemosen godt sammen og bred den ud over ostefyldet.
Glat overflade ud så meget som muligt, og tør kanten af formen af med f.eks. et stykke køkkenrulle, så der ikke er æblemos på siden.
Gele (du kan også undlade gelen)
Du kan selvfølgelig lave din egen gele, men dette er en super hurtig løsning.
Køb noget gelepulver, og tilbered det som pakken skriver.
Når du skal hælde gelen over kagen, så skal du gøre det forsigtigt.
Brug en spiseske, og hæld gelen fra midten af kagen og ud ad.
Hvis du hælder gelen voldsomt over fyldet, så kan du risikerer at gelen laver dråbeformet dybder i fyldet, og så bliver det ikke så pænt.
Gelen stiver forholdsvis hurtigt, så hæld ikke ekstra gele over på hinanden, for det kan man tydeligt se (både dråbedybderne og lagene skete for mig, for det var første gang jeg prøve, at lægge gele på).
Stil kagen i køleskabet i nogle timer og gerne til næste dag.
Holdbarhed og opbevaringKagen skal opbevares i køleskabet. Læg film over eller andet låg på formen, så kagen ikke tager smag af køleskabets øvrige ingredienser.
Kagen smager skønt 2-3 dage efter at den er tilberedt.
Inspiration © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af helt egen opfindelse, jo jo :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
1 kommentar:
Så fik jeg endelig afprøvet denne opskrift. Uha den er god! Var lidt spændt på husblassen, men intet problem - ingen vingummibamser. God vejledning :)
Send en kommentar