Små fine kammerjunkere med citron og kardemomme.
Til sommerens koldskål skal der simpelthen serveres kammerjunkere til. Da jeg sidste sommer bagte kammerjunkere var det uden citron, så det synes jeg skulle prøve i år. Resultatet blev godt, og de er mere friske i smagen, og gør det rigtig godt i koldskålen.
Hvis du opbevar dem i en kagedåse, så holder de længe, så du kan sagens bage en stor potion.
Tidsforbrug:
Ca. 15 minutter på at tilberede dejen, 15 minutter på køl, 10 minutter på at forme dejen til små kugler, og så skal de bages i ca. 10 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 80 stk:
1 citrons skal
140 g smør
275 g hvedemel
100 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
½ tsk kardemomme
1 æg
3/4 dl kærnemælk (kan erstattes med ½ dl almindelig mælk)
Forme:
3 bradepander med bagepapir.
Sådan gør du:
Findel smørret i det tørre
Riv citronen fint på rivejernet, og stil det til side.
Skær smørret i små terne og hæld det i en skål med melet, sukker, bagepulver, vaniliesukker og kardemommen.
Med fingrespidserne findeler du smørret i de tørre ingredienser til det er en fin grynet masse (hvis du har en køkkenmaskine, så kan du lade den gøre arbejdet for dig).
Hæld citronskalen i og bland det ind i den grynet masse.
Tilsæt det våde
I en anden skål pisker du ægget ud i kærnemælken.
Hæld æg-mælkeblandingen ned til de øvrige ingrediser og ælt dejen sammen.
Stil dejen i køleskabet i 15 minutters tid (også gerne længere).
Formes til små kugler og bages
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Stil 3 bradepander klar med bagepapir.
Tag dejen ud af køleskabet.
Tag dej op på størrelse med en teske, og form dejklumpen til små kugler, som du sætter på bagepladerne. Hvis du vil have kammerjunkerne lidt flade, så tryk kuglerne lidt flade med hånden, når du lægger dem på bagepladen.
Bag kammerjunkerne i ca. 10 minutters tid til de er gyldne.
Holdbarhed og opbevaring:
Kammerjunkerne kan holde sig i 7-10 dage, hvis de opbevares et tørt sted i en kagedåse.
Inspiration (C) Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Tips!
Både vaniliepulver, kardemommen og citronskallen kan undlades, og så har du en ganske almindelig kammerjunke.
Hvis du vil se en opskrift på hjemmelavet koldskål, så kig under søndag den 8. juli 2012.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar