lørdag den 22. juni 2013

Morgenmuffins med grahamsmel

En dejlig blød muffin som erstatning for en morgenbolle.
 
Morgenmuffins er et alternativ til at bage morgenboller. De smager dejligt, er bløde og lækre i konsistensen. Desuden er de hurtigere bagt end boller, fordi de ikke skal hæve.
 
Hvis du vil, så kan du spare lidt på sukkeret, og eventuelt tilføje et krydderi, chedderost i små tern eller skinke- eller bacontern. Mulighederne er mange, og det er smilene også, når familie eller venner står op til nybagte morgenmuffins.
 
Tidsforbrug:
15-20 minutter på dejen, 20 minutter i ovnen.
 
Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til 12 stk.
80 g smør
1 æg
2 dl kærnemælk (eller almindelig mælk)
250 dl hvedemel
100 g grahamsmel
3 tsk bagepulver
80 g sukker

Smørrelse til formene (du kan også bruge papirforme).

Forme:
12 stk. 1 dl. muffinsforme
 
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Smelt smøret i en gryde.
  3. Pisk (med piskeris) æg og mælk sammen.
  4. Hæld det smeltet smør i og pisk det godt.
  5. Vej mel, bagepulver og sukker op i en anden skål, og sigt det over æggeblandingen.
  6. Rør forsigtigt melet ind i dejen. Du må ikke røre for meget, og dejen kan se lidt klumpet ud - det er helt okay.
  7. Pensel formene og fyld dem 2/3-del op med dejen.
  8. Bag morgen muffinsene i 20 minutter, og lad dem stå i formen 5 minutter inden du vender dem ud på en rist.
Morgen muffins kan spises lune med f.eks smør, ost, marmelade eller honning.

Holdbarhed og opbevaring:
De smager dog bedst samme dag de er lavet - hvis der er nogen tilbage dagen efter kan du riste dem, eller frys dem ned og bruge dem i en brødbudding eller til hjemmelavet romkugler.
Opbevares i en lufttæt beholder/pose ved stuetemperatur. 
 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage