søndag den 18. maj 2014

Flødetærte med kanel og ingefær

Sprød tærte med cremet fyld med kanel og ingefær

Jeg har fået en ny tærteform - en fin rektangulær med løs bund. Den skulle der selvfølgelig bages noget i, og det blev til denne krydret flødetærte. Tærten er super let at tilberede, og jeg gjorde det på omkring 15 minutters tid.

Sommeren bugner af moden frugt og bær, så jeg ser allerede nu frem til, at bage en tærte med frugt og gele i formen. Velkommen nye tærteform i mit bageglade køkken.



Sværhedsgrad: 
Let (meget let sammenlignet med øvrige tærter, hvor du venter på en mørdej i køleskabet, som skal rulles ud osv.)

Tidsforbrug: 
15 minutters tilberedningstid og 30 minutters bagetid.

Det skal du bruge til 1 tærte: 
175 g hvedemel
½ tsk bagepulver
75 g sukker
125 g smør
2 dl piskefløde
1 tsk kanel
1 tsk ingefær

Jeg bagte tærten i en rektangulært tærtefad på 11x35 cm, men du kan også sagens bruge et rundt på 27 cm.

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
Smelt smørret og hæld det i.
Rør dejen sammen. Den er smuldrede og ikke sammenhængende.
Tryk dejen jævnt fordelt ned i tærteformen (som ikke er smurt).
Hæld fløden over.
Rør kanel og ingefær sammen, og drys det over fløden (gerne gennem en sigte).
Bag tærten i 15 minutter på øverste rille, sænk så temperaturen til 150 grader og flyt tærten ned på midterste rille, og bag den i 15 minutter mere.
Tærten har fået tilstrækkeligt, når fyldet føles fast.
Tærten kan spises både lun og kold.

Holdbarhed og opbevaring: 
Hvis tærten ikke spises lun, så opbevar den i køleskabet, når den er helt afkølet. Tag den ud 15-30 minutter før den serveres. Du kan f.eks. serverer tærten med flødeskum rørt med lidt ahorn sirup.
Tærten kan holde sig i flere dage i køleskabet.

Inspiration: 
Opskriften er fra Gyldendals Bagebog - her kaldes den Tærte med kryderet fløde.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage