Sprød tærte med cremet fyld med kanel og ingefær
Jeg har fået en ny tærteform - en fin rektangulær med løs bund. Den skulle der selvfølgelig bages noget i, og det blev til denne krydret flødetærte. Tærten er super let at tilberede, og jeg gjorde det på omkring 15 minutters tid.
Sommeren bugner af moden frugt og bær, så jeg ser allerede nu frem til, at bage en tærte med frugt og gele i formen. Velkommen nye tærteform i mit bageglade køkken.
Sværhedsgrad:
Let (meget let sammenlignet med øvrige tærter, hvor du venter på en mørdej i køleskabet, som skal rulles ud osv.)
Tidsforbrug:
15 minutters tilberedningstid og 30 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 1 tærte:
175 g hvedemel
½ tsk bagepulver
75 g sukker
125 g smør
2 dl piskefløde
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
Jeg bagte tærten i en rektangulært tærtefad på 11x35 cm, men du kan også sagens bruge et rundt på 27 cm.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør mel, bagepulver og sukker sammen i en skål.
Smelt smørret og hæld det i.
Rør dejen sammen. Den er smuldrede og ikke sammenhængende.
Tryk dejen jævnt fordelt ned i tærteformen (som ikke er smurt).
Hæld fløden over.
Rør kanel og ingefær sammen, og drys det over fløden (gerne gennem en sigte).
Bag tærten i 15 minutter på øverste rille, sænk så temperaturen til 150 grader og flyt tærten ned på midterste rille, og bag den i 15 minutter mere.
Tærten har fået tilstrækkeligt, når fyldet føles fast.
Tærten kan spises både lun og kold.
Holdbarhed og opbevaring:
Hvis tærten ikke spises lun, så opbevar den i køleskabet, når den er helt afkølet. Tag den ud 15-30 minutter før den serveres. Du kan f.eks. serverer tærten med flødeskum rørt med lidt ahorn sirup.
Tærten kan holde sig i flere dage i køleskabet.
Inspiration:
Opskriften er fra Gyldendals Bagebog - her kaldes den Tærte med kryderet fløde.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar