onsdag den 21. maj 2014

Vaniljemuffins

Saftige muffins med vanilje

Når jeg sån' får lyst til at bage sidst på aften, så bliver det tit til muffins, for de er hurtige at tilberede - og jeg får min bagelyst styret.

Disse vaniljemuffins er bagt med kærnemælk, og så er kagerne tit mere saftige, og smager stadig friskbagte dagen efter.

Hvis det skal være luksus vaniljemuffins, så kan du give dem vaniljefrosting på toppen.


Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
20 minutters tilberedningstid og ca. 18-20 minutters bagetid.

Bages i: 
Vaniljemuffinsene er bagt i en silikone muffinform med papirforme.

Det skal du bruge til 12 muffins: 
280 g hvedemel
200 g sukker
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
100 g smør
3 dl kærnemælk
1 æg
2 spsk vaniljearoma

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rør hvedemel, sukker, bagepulver og vaniljesukker sammen.
Skær det kolde smør i tern, og med fingrespidserne findddeler du smørret i melblandingen til det ligner rasp.
Rør kærnemælk, æg og vaniljearoma sammen i en anden skål.
Rør de våde ingredienser i dejen.
Fordel dejen i muffinsformene og bag dem midt i ovnen i 18-20 minutter.
Stil i en af kagerne, og hænger der dej ved, så skal kagerne have længere tid.

Du finder opskriften på vaniljefrosting her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/05/vaniljefrosting.html

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagerne er afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.
Kagerne smager allerbedst samme dag eller dagen efter at de er bagt.
Hvis alle kagerne ikke bliver spist, så er de oplagte at bruge i hjemmelavet romkugler eller studenterbrød, så frys eventuelle rester ned.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage