Saftige muffins med vanilje
Når jeg sån' får lyst til at bage sidst på aften, så bliver det tit til muffins, for de er hurtige at tilberede - og jeg får min bagelyst styret.
Disse vaniljemuffins er bagt med kærnemælk, og så er kagerne tit mere saftige, og smager stadig friskbagte dagen efter.
Hvis det skal være luksus vaniljemuffins, så kan du give dem vaniljefrosting på toppen.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
20 minutters tilberedningstid og ca. 18-20 minutters bagetid.
Bages i:
Vaniljemuffinsene er bagt i en silikone muffinform med papirforme.
Det skal du bruge til 12 muffins:
280 g hvedemel
200 g sukker
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
100 g smør
3 dl kærnemælk
1 æg
2 spsk vaniljearoma
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rør hvedemel, sukker, bagepulver og vaniljesukker sammen.
Skær det kolde smør i tern, og med fingrespidserne findddeler du smørret i melblandingen til det ligner rasp.
Rør kærnemælk, æg og vaniljearoma sammen i en anden skål.
Rør de våde ingredienser i dejen.
Fordel dejen i muffinsformene og bag dem midt i ovnen i 18-20 minutter.
Stil i en af kagerne, og hænger der dej ved, så skal kagerne have længere tid.
Du finder opskriften på vaniljefrosting her: http://mullehuset.blogspot.dk/2014/05/vaniljefrosting.html
Holdbarhed og opbevaring:
Når kagerne er afkølet, skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur.
Kagerne smager allerbedst samme dag eller dagen efter at de er bagt.
Hvis alle kagerne ikke bliver spist, så er de oplagte at bruge i hjemmelavet romkugler eller studenterbrød, så frys eventuelle rester ned.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar