En dejlig yoghurtkage fint pyntet med syrener.
Syrenerne er vist færdige med at blomstre her i juni måned, hvor jeg opretter dette indlæg, men jeg nåede ikke at lægge det på bloggen, imens de blomstrede i maj.
Kagen blev dog så fin, og det er så sjovt at bruge naturens skatkammer af spiselige blomster, at den nu alligevel skal slås op - og så er den der til næste års blomstring. Du kan forresten også koge blomstervand af andre spiselige blomster som hyldeblomst, hybenrose og lavendel.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid på kagen og 50 minutters bagetid.
Syrenvand tager ca. 15 minutter at koge.
Det skal du bruge til syrenvand:
2 dl vand
4 klaser med syrenblomster
1 spsk citronsaft
50 g sukker
Sådan gør du med syrenvandet:
Læg alle ingredienserne i en gryde, og lad vandet koge op.
Skru ned for varmen, så vandet småsimrer, og lad det stå i 10 minutters tid.
Si syrenklaserne fra, og hæld vandet på kogte atamon eller spiritusskyllede glas.
Stil vandet på køl.
Hvis du vil have syrensirup, så lader du blot ingredienserne småkoge, indtil det bliver til sirup. Det tager længere tid.
Det skal du bruge til yoghurtkagen:
2 æg
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1½ dl yoghurt naturel
4 spsk syrenvand
Smør til formen
Kagen er bagt i en hjerteform på 2 liter.
Det skal du bruge til pynt:
Flormelis og syrenblomster
(Du kan også lave glasur med syrenvandet)
Sådan gør du med kagen:
Tænd ovnen på 180 grader
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Rør hvedemel, bagepulver og natron sammen i en anden skål og sigt det i.
Rør forsigtigt.
Rør yoghurt og syrenvandet i.
Smør formen og hæld dejen i.
Kagen skal bages i ca. 50 minutter.
Stik i den efter 40 minutter og hænger der dej ved, så skal den have mere.
Lad kagen køle af i formen.
Inden kagen serveres, drysser du flormelis på og pynter med syrenblomster.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager allerbedst samme dag, som den er bagt.
Når kagen er afkølet, så skal den opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur.
Jeg ved desværre ikke, hvor lang tid syrenvandet kan holde sig, men formodentlig på køl i nogle måneder - lidt a la som marmelade.
Inspiration:
Magasinet Mad & Bolig skrev om syrener i maj måned (2014), og opskriften på syrenvandet/siruppen er derfra. Opskriften på yoghurtkagen har jeg selv fundet på. Mad & Bolig skrev desuden denne søde bemærkning: "Finder du en syrenblomst med tre, fem eller syv blade i stedet for fire, så spis den og ønsk, så går dit ønske i opfyldelse. Siges det...".
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar