tirsdag den 6. maj 2014

Kanelkage med pære

En meget let opskrift på en kanelkage med pære

Denne opskrift er utrolig let, og kagen smager simpelthen fantastisk. Du kan sagens bage kanelkagen uden pære, eller du kan erstatte pære med æbler.

Når du tilføjer frugt til kagen, så bliver den mere svampet - altså på den gode måde.

Kanelkagen er også fantastisk som en klassenstimekage med chokoladeglasur. Se opskriften her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/08/ktk-klassenstimekage.html

Tilberedningstid: 
30 minutters tilberedningstid og 20 minutter i ovnen.

Det skal du bruge: 
400 g pære (uden skræl og skåret i både)
175 g smør
500 g sukker
600 g hvedemel
3 spsk kanel stødt
3 tsk natron
7,5 dl. kærnemælk

Ekstra kanelsukker til at drysse over kagen.

Bageform: 
Kagen bages i en bageform med bagepapir på ca.25x35 cm - det er omkring halv størrelse af en almindelig bradepande.

Sådan gør du: 
Skræl pærerne og skær dem i både.
Vend forsigtigt pærebådene i en lille smule mel, så synker de ikke til bunds i dejen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Bland nu sukker, mel, kanel og natron i en stor skål med en grydeske.
Hæld kærnemælken i det smeltet smør, og hæld det i melblandingen.
Rør godt til dejen er ensartet.
Hæld dejen i bageformen med bagepapir og glat dejen jævnt ud.
Læg pærebådene i dejen i et fint mønster og drys med kanelsukker over dem.
Bag kagen i ovnen i 20 minutter.
Stik i kagen og hænger der dej ved, så skal kagen have længere tid.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagen er afkølet skal den opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur. Hvis du ikke spiser kagen indenfor samme døgn, som den er bagt, så sæt den i køleskabet og tag den ud ½ times tid før du serverer den.


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej

Jeg har nu bagt din kanelkage med pærer 2 gange i en form medde mål du angiver. Hvergang har jeg måttet bage den 40 min som min. for at den ikke hænger i pinden.
Er målet på formen ukorrekt eller er der fejl i bagetiden?

Med venlig hilsen
Vibeke Larsen

Mulle sagde ...

Kæreste Vibeke, 1000 tak for din kommentar. Jeg havde ikke opdaget fejlen, hvis du ikke havde brugt tiden på, at gøre mig opmærksom på det.
Kagen skal bages i 40 minutter. FYRRE MINUTTER. Sådan! :-)
Igen tak - og mange bagehilsner fra Mulle

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage