lørdag den 3. maj 2014

Nougat cheesecake

Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund

Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tilstrækkeligt, så er det stort set umuligt, at lade være med, at spise et stykke mere. Min storesøster og jeg spiste os i hvert fald til en sød mavepine.

Dette er desuden en meget let opskrift, og du skal f.eks. ikke bruge æg. Kagen kan serveres med frisk frugt.



Sværhedsgrad: 
Let (middel, hvis du ikke er fortrolig med husblas).

Tidsforbrug: 
30-45 minutters tilberedningstid, og minimum 2 timer på køl - gerne natten over.

Det skal du bruge til 1 kage (ca. 14-16 stykker): 

Bunden
250 g digestive kiks (ca. ½ pakke)
100 g mørk chokolade (gem et lille stykke til pynt)
125 g smør

Fyldet
200 g flødeost naturel
2 tsk vaniliesukker
150 g sukker
½ l piskefløde (38 %)
150 g nougat
4 blade husblas

Pynt
Riv et lille stykke af chokoladen fint, og drys chokoladen over kagen, inden den serveres.

Formen:
Denne cheesecake er tilberedt i en springform på 26 cm. Men du kan naturligvis også lave den i andre forme, også hvor kanten ikke kan tages af. Firkantet stykker smager jo lige så dejligt.

Sådan gør du: 

Bunden
Hæld kiksene i en frysepose, luk luften ud og bind en løs knude på den.
Læg posen på et skærebræt.
Tag en kagerulle og rul over posen, så indholdet knuses.
Bliv ved til alle kiksene er knus fint.
Hak chokoladen fint.
Smelt smørret i en gryde og hæld de knuste kiks og chokoladen ned i gryden og rør det sammen.
Chokoladen smelter og det er hensigten.
Hæld blandingen ned i bunden af springformen, og tryk den jævnt ud med fingerne eller en dejskraber.
Stil formen i køleskabet, imens du laver fyldet.

Fyldet 
Med en elpisker pisker du osten, vaniljesukker og sukker godt sammen.
Smelt nougaten over et vandbad med kogende vand.
Pisk nu piskefløden til flødeskum og rør den smeltede nougat i.
Rør osteblandingen i.

Husblas i ostefyldet
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Knug vandet fra og smelt husblassen over et vandbad med kogende vand.
Hæld nogle spiseske af ostefyldet ned til den smeltede husblassen og rør.
Gentag indtil husblassen er kølet af, så kan du røre alt sammen.
Hæld fyldet over kiksebunden, glat den pænt og jævnt ud, og stil kagen på køl til den skal serveres.

Når kagen skal serveres, så river du chokoladen fint og drysser den over. Tag forsigtigt ringen af formen (skær evt. langs kanten), og anret kagen på et serveringsfad.

Holdbarhed og opbevaring
Kagen skal opbevares i køleskabet. Dæk kagen til, så kagen ikke tager smag af køleskabets øvrige ingredienser.

Kagen smager skønt 2-3 dage efter at den er tilberedt.

Inspiration © Mullehuset.dk 
Denne opskrift er af helt egen opfindelse, jo jo :-)



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage