lørdag den 2. maj 2015

Chokoladekage med nougatskum og friske hindbær

Chokoladekage med nougatskum og friske hindbær toppet med en god chokoladefrosting

En kage med meget chokolade. En af de slags kager, hvor ét stykke er fantastisk, men også rigeligt. De syrlige hindbær er desuden et godt modstykke til al chokoladen. Hvis du ikke lige er til hindbær, så forestiller jeg mig, at solbær også vil gøre det godt.



Tidsforbrug: 
Ca. 35-40 minutter på tilberedning af chokoladekagen, som skal bages 30-35 minutter
Ca. 20 minutter på fyldet
Ca. 30-40 minutter på toppingen
Ca. 15-20 minutter på at samle kagen

Chokoladekage - bagt i 25 cm. springform 
180 g mørk chokolade
150 blødt smør
200 g brun farin
5 æg
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Smør og sukker til formen

Fyld: 
150 g nougat
2½ dl piskefløde
2 blade husblas

250 g friske hindbær

Chokoladefrosting: 
200 g mørk chokolade
1 spsk sirup
100 g. smør

Sådan gør du med kagen: 
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under-over-varme.
Smelt chokoladen over et varmt vandbad.
Imens piskes smør og farin til en cremet konsistens.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne i lidt ad gangen.
Bland mel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør forsigtigt dejen sammen.
Rør den smeltede chokolade i.
Pisk hviderne stive og rør dem forsigtigt i dejen.
Smør formen og drys sukker på.
Hæld dejen i formen og glat den jævnt ud.
Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter. Stik i kagen efter 30 minutters tid, og hænger der dej ved, så giv kagen 5 minutter mere.
Lad kagen køle af i formen.

Fyldet: 
Smelt nougaten over et varmt vandbad.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Pisk den smeltede nougat og flødeskummen sammen.
Opblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutters tid.
Klem vandet fra bladene og smelt dem over et varmt vandbad.
Rør nogle få spiseskefuld af fyldet ned til husblassen og rør grundigt.
Rør nogle flere i ind til husblassen er afkølet, så kan det hele røres sammen.
Stil det i køleskabet i 1 times tid til moussen er stivnet.

Chokoladefrosting: 
Smelt alle ingredienserne over et varmt vandbad.
Rør godt indtil konsistensen er ensartet.
Sæt frostingen i køleskabet, og rør i den hvert 5-10 minut til den er smørbar. Det tager ca. 30 minutters tid.

Kagen samles: 
Skær kagen igennem, og læg bunden på dit kagefad.
Smør fyldet på bunden, og fordel halvdelen af hindbærene over.
Læg toppen oven på.
Fordel chokoladefrostingen over kagen i et jævnt rustik lag.
Sæt nu resten af hindbærene på chokoladefrostingen.
Nu er kagen klar til servering.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når kagen er samlet skal den opbevares i en lukket beholder i køleskabet. Kagen kan holde sig i 3 dages tid.

Inspiration: 
Opskriften på chokoladekagen og toppingen er fra et lille kageblad, som kom med et Femina blad. Det hedder 23 skønne kager. Her var fyldet lakridscreme, men jeg synes, der skulle nogle syrlige hindbær til al den chokolade, og det valg var jeg også glad for. Hvis du nu alligevel hellere vil have lakridscremen, så lyder opskriften sådan her:

Lakridscreme
2½ dl. piskefløde
50 g flormelis
2 spsk lakridssirup

Pisk piskefløden og flormelis sammen til flødeskum, rør lakridssiruppen i. Smag til om der skal mere lakridssirup i.









1 kommentar:

Lars Lassen sagde ...

Hej Mullehus,

Det lyder som en rigtig kaloriebombe den chokoladekage. Lige nåde for mig. Lyder som en god idé med de friske bær :o)

MVH

Lars

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage