Min søn Philip og jeg bagte majsbrød i går eftermiddags. Han er snart 3 år, og med sit forklæde på, kravler han let op på køkkenbordet og tager gærpakken. Han har efterhånden været med til, at bage så mange gange, at jeg ikke engang behøver fortælle ham, at gæret skal smuldres i skålen. Det har han helt styr på, og vi hygger os med bagningen. Jeg vælger lette brød- eller bageopskrifter, når han er med, og dette brød er ingen undtagelse.
Majsbrødet er tungt, tæt, med mange små krummer, smager af majs og skorpen er tyk og sprød. Det mætter og er dejligt med smør og sødt på f.eks marmelade eller honning.
Opskriften er fra Gyldendals bagebog. Det tager ca 20 at lave dejen, og bagningen 1 time. Jeg blandede dejen på køkkenmaskinen, men den er ikke så fast, så en piskers dejkroge, må også kunne gøre det (eller god gammeldags håndkraft).
Det skal du bruge:
50 g gær
1 dl mælk
2 dl vand
225 g majsmel
1/2 tsk salt
300 g hvedemel
50 g smør
Sådan gør du:
Mål/vej smørret, skær det i små tern og stil det til side, så det kan blive blødt.
Lun mælken, enten i microovnen eller på komfuret.
Udrør gæret i mælken.
Hæld lunken vand, majsmel, salt og halvdelen af hvedemelet i.
Rør dejen jævn og rør smørret i.
Når smørret er rørt helt i tilsættes hvedemelet lidt ad gangen. (Vi brugte ikke det hele).
Pensel en brødform med smør og drys majsmel på kanterne.
Hæld dejen i, glat overfladen og lad den hæve tildækket i ca 1/2 time.
Bages i 200 grader i 1 time.
Afkøles på rist.
Brødet skal skæres forsigtigt, hvis det spises lunt (og det skal det helst), for ellers går brødet fra hinanden.
torsdag den 9. august 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
"Kageslik-modellervoks" som kan formes eller beklædes med fondant Har du også set The Cake boss forme figurer ud af Rise Kri...
-
En luftig, sur-sød citronkage - Meyers opskrift på en citronmåne. Da jeg bagte gaffelsmåkager på kartoffelmel var jeg meget positivt over...
1 kommentar:
alt alt for tørt. mindre mel i.
Send en kommentar