Jordbær og kiwi marmelade
Der var nogle kiwier i mit køleskab, som skulle bruges til et eller andet, og så fik jeg ideen til at koge noget jordbær og kiwi marmelade.
Marmeladen vil helt sikkert være et dejligt minde om en varm sommerdag til de kommende efterårsdage. Du kan også forære marmeladen væk til en god værtinde eller give et glas til en god ven eller familiemedlem.
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
I alt omkring 45 minutters tid.
Det tog omkring 15-20 minutter at skylle, skrælle, skære osv. frugterne, og jeg kogte dem i omkring 15 minutters tid, og så skulle de på kogte atamonskyllet glas og det tog omkring 15 minutters tid.
Det skal du brug til ca. 1 kg. marmelade:
300 g kiwi (ca. 5 stk)
500 g frosne jordbær
500 g sukker
2-3 tsk melantin
½ tsk atamon til glassene
Sådan gør du:
Skæl kiwierne og skær dem i mindre stykker.
Hæld de frosne jordbær, kiwi og sukker i en gryde.
Kog blandingen ved middel varme i 15 minutters tid. Rør jævnligt.
Bland 1 tsk melantin med 2 spsk sukker (læs eventuelt mere på melantin pakken) og kog det i marmeladen i nogle minutter. Jeg brugte 3 tsk melantin, men prøv dig frem - måske vil du have marmeladen tyndere eller tykkere. Husk blot på at marmeladen bliver mere stiv, når den er afkølet.
På glas:
Skyl marmeladeglassene i kogende vand (glassene skal være varme, når de skylles, for ellers kan de revne, så hæld eventuelt lidt varmt vand i fra hanen, før du skyller dem i det kogende vand).
Skyl glassene i en smule atamon ca. 1/4-½ tsk pr. glas.
Fyld marmelade i glassene og luk dem straks.
Holdbarhed og opbevaring:
Marmeladen kan opbevares mørkt ved stuetemperatur, men holder sig allerbedst køligt og mørkt. Den kan holde sig i op til et års tid i uåbnet glas.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
De 2 forreste glas er jordbær og kiwi marmelade, de 2 bagerste er æblemarmelade med varmende krydderier |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar