torsdag den 22. august 2013

Pizzasnegle

Pizzasnegle med tomatsauce og revet ost


Jeg bagte pizzasnegle til min søns fødselsdagsfest, og de blev dejlige bløde og smagte mildt af tomatsauce. Du kan naturligvis også bage pizzasneglene til en picnic, madpakke eller som tilbehør til anden ret.

Da de var til børn valgte jeg udelukkende at give dem tomatsauce, men du kan naturligvis vælge noget andet fyld f.eks. pesto, kød eller grønsager. Hvis du vil have en lidt grovere dej, så kan du erstatte 1/3-del af melet med f.eks. grahamsmel eller anden grovere meltype end hvedemel.


Sværhedsgrad:
Let.

Tidsforbrug:
I alt omkring 1½-2 times tid.
20 minutter på at samle dejen, som skal hæve i 45 minutter, udrulles og fyldes på ca. 15 minutters tid, 15 minutter på 2. hævning og ca. 15-18 minutters bagetid.

Det skal du bruge til dejen - 24 stk:
50 g. gær
2½ dl. sødmælk (minimælk kan også bruges)
100 g. smeltet smør
2 æg
1 spsk. sukker
1 tsk salt
500 g. hvedemel

Det skal du bruge til fyldet og topping:
Ca. 2 dl tomatsauce
Revet ost

Bages på:
2 bradepander med bagepapir.

Sådan gør du:
Smelt smøret og rør det sammen med mælken.
Rør gæren ud i den lune smør-mælkeblanding.
Pisk æggene ud i en skål, og hæld dem lidt ad gangen i blandingen.
Tilsæt sukker og salt.
Tilsæt til sidst hvedemelet lidt af gangen, og ælt dejen igennem.
Dejen må ikke være for fast, den skal være lidt klisteret.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 45 min. - den skal være ca. dobbelt så stor efter hævning.

Når dejen er hævet 1. gang
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 2 potioner.
Rul hver potion ud til ca. 20 x 25 cm.
Det er lidt klisteret, men tag rigeligt med mel på hænderne og kagerullen så går det.
Smør fyldet ud på de 2 potioner, helt til kant.
Læg bagepapir på bradepanden.
Rul dejen til lange pølser, løft lidt i dejen når du ruller, så du ikke ruller fyldet ud af.
Klem dejen sammen til sidst, så pølserullen er helt lukket.
Skær pølserne (med en skarp kniv) i skiver på ca. 2-3 cm. tykkelse (lidt af fyldet løber måske ud, men det gør ikke noget).
Læg pizzasneglene på bradepanderne, 12 styk på hver bradepande.
Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 15 minutters tid.

Efter 2. hævning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Drys revet ost på sneglene, og bag dem i 15-18 min. til osten er gylden.

Opbevaring og holdbarhed:
Når pizzasneglene er afkølet, skal de opbevares i en luftæt beholder ved stuetemperatur. De smager bedst samme dag som de er bagt, men er også fine på 2. dagen. Du kan også opbevar pizzasneglene i køleskabet (især hvis du giver dem kødfyld), og så lune dem i ovnen inden de skal spises.

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.

Dejen rullet ud og smurt med tomatsauce

Rul dejen til en lang pølse og skær den i skiver
Nybagt og indbydende



1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg har i dag prøvet denne opskrift, og den var SUPER LÆKKER :P Jeg brugte halvdelen af dejen til pizzasnegle og den anden halvdel til pølsehorn, og begge dele blev et hit herhjemme :D

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage