En lagkage med vaniljebunde, toblerone- og jordbærmousse pyntet med friske kiwi og jordbær
Da vi fejrede min søns fødselsdag med familien bagte jeg denne lagkage. Jordbærmoussen smagte virkelig dejlig sammen med tobleronemoussen, og det så smadder fint ud med jordbær og kiwi langs kagens sider.
Lagkagen var til en fødselsdagsfest, så øverst lagde jeg et sukkerprint, men der kunne naturligvis havde været så meget andet f.eks. flødeskum med frisk frugt.
Sværhedsgrad:
Middel
Tidsforbrug:
I alt omkring 2 timer og 15 minutter.
Omkring 45 på mousserne.
20 minutter på at tilberede dejen til vaniljebundene, som skal bages i 15-18 minutter.
Omkring 45 minutter på at samle kagen.
Lagkageplan:
Dag 1 = Tilberede mousserne (de skal stå i køleskabet natten over)
Dag 2 = Bage lagkagebunde og samle kagen
Dag 3 = Sukkerprint/toppynt på kagen og servering
Bageforme:
Lagkagebunden er bagt i en bradepande med bagepapir, og skåret ud til 2 cirkler og 2 halvcirkler, og kagen blev samlet i en bagering på 22 cm. Hvis du vil have jordbær og kiwi langs kagens sider, så har du brug for en bagering eller springform.
Det skal du bruge til tobleronemoussen (1 lag til 22 cm form):
150 g. toblerone
2,5 dl piskefløde
Sådan gør du med tobleronemoussen:
Moussen skal laves dagen før, at den skal bruges.
Hæld piskefløde og tobleronen i en skål, og smelt det over et vandbad.
Læg låg eller husholdningsfilm over skålen, og stil den i køleskabet til næste dag.
Næste dag pisker du blandingen til den er stiv.
Det skal du bruge til jordbærmoussen (1 lag til 22 cm form):
150 g frosne jordbær
60 g sukker
2,5 dl piskefløde
3 blade husblas
Sådan gør du med jordbærmoussen:
I en gryde koger du jordbær og sukker sammen i nogle minutter.
Blend jordbærene ud til pure, og stil det i køleskabet.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Læg husblasen i blød i 5-10 minutter (se pakken), og smelt det over et vandbad.
Rør jordbærpuren (det er ok, hvis den er lun) med flødeskummen.
Hæld nogle spiseskefuld ned i den smeltede husblas og rør.
Når det er udrørt, så hælder du mere i og rør også det ud. Bliv ved til ca. halvdelen er rørt ud i husblassen.
Rør nu begge potioner sammen og stil det tildækket på køl til næste dag. Det kan se lidt flydende ud, men rolig, det stivner fint i nattens løb.
Det skal du bruge til vaniljebundene:
3 æg
250 g sukker
1 tsk vaniliesukker
3/4 dl kogt vand
1½ tsk bagepulver
150 g hvedemel
Sådan gør du med vaniljebunden:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Læg bagepapir på 1 bradepande.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker længe, til det er lyst og luftigt.
Hæld langsomt det nykogte vand i imens du pisker.
I en anden skål blander du mel og bagepulveret.
Pisk ved lav hastighed melblandingen i lidt ad gangen.
Fordel dejen i bradepanden, og glat den jævnt ud med en dejskraber.
Bag bunden i ovnen i 15-18 minutter til den har fået en lille bitte smule farve.
Prik i dem med et grillspyd eller lignende, og hvis der ikke hænger dej ved, så har bunden fået tilstrækkeligt.
Lad kagen køle af på køkkenbordet.
Tag et stykke bagepapir og drys sukker på det.
Vend vaniljebunden over papiret, og pensel det med vand - lad det stå nogle minutter.
Se om du kan trække papiret af, hvis ikke så giv det mere vand og vent.
Skær 2 cirkler og 2 halve cirkler ud, ved at du lægger din form over og trykker den let ned i kagen. Brug eventuelt en saks til at klippe den pænt ud.
Desuden skal du bruge:
Jordbær skåret i halve til kagens kant.
Kiwi (ca. 1½) skrællet og skåret i skiver som halveres.
Et sukkerprint til toppen eller anden løsning til toppen af kagen.
Sådan samler du kagen:
Kagen skal samles i en rund form på 22 cm. (jeg ved desværre ikke hvor høj den blev).
Læg en hel lagkagebund i formen.
Læg de halve jordbær langs kanten med formen.
Hæld tobleronemoussen i en frostpose, klip et hjørne af posen og sprøjt tobleronemoussen langs jordbærene og ud over hele bunden.
Læg nu de 2 halve cirkler lagkagebunde over, så de danner en hel cirkel.
Læg kiwi stykkerne langs kanten og sprøjt jordbærmoussen langs med kiwierne og over hele bunden.
Slut af med en lagkagebund, og lad kagen stå og trække i køleskabet til den skal spises.
Inden kagen serveres smørrer du et tyndt lag glasur på toppen af kagen (flormelis, 1 tsk smør og nogle spsk kogende vand blandes) og lægger sukkerprintet på - eller anden pynt til toppen f.eks. flødeskum og friske bær.
Nu er kagen klar til servering.
Holdbarhed og opbevaring:
Lagkagen skal opbevares i køleskabet, og smager godt op til 2 dage efter den er samlet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk:
Denne lagkage har jeg selv fundet på.
Lagkagebundene stikkes ud |
Jordbær lægges langs ringens sider |
Den anden kagebund består af 2 halve cirkler samlet til én |
Kiwi langs kagen sider og jordbærmousse på |
Til sidst sukkerprint på toppen og lys i - nu skal der synes fødselsdagssang |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar