mandag den 19. august 2013

Koldhævede morgenboller med knækkede hvedekerner og grahamsmel

Koldhævede morgenboller som bages på 15 minutter

Min søn spøger næsten hver eneste weekend eller ferie-morgen, om vi skal have boller til morgenmad.

Jeg opfylder jo gerne hans mindste ønsker, så i går aftes blandede jeg dej til koldhævede morgenboller, som vi spiste til morgenmad i dag. Bollerne er bløde og saftige, og er gode med både sødt og kød pålæg.    


Sværhedsgrad:
Let

Tidsforbrug:
Omkring 30 minutter på dejen, hæver natten over i køleskabet (minimum 8 timer), og bages i 15 minutter.

Det skal du bruge til 8 stk.:
100 g knækkede hvedekerner
1/4 pk gær
2,5 dl vand
1 tsk salt
½ dl havregryn
½ dl solsikkekerner
50 g grahamsmel
175-200 g. hvedemel

Sådan gør du:
Husk, at du skal blande dejen i en skål, som kan være i køleskabet. Dejen er meget lind, så den kan røres med grydeske i hånden.
Kog hvedekernerne i rigeligt med vand i 2-3 minutter. Hæld koldt vand over dem, og si vandet fra, når de er afkølet. Stil dem til side.
Gæren udrøres i vandet, rør salt, havregryn og solsikkekerner, hvedekerner, grahamsmel, og til sidst hvedemelet lidt ad gangen. Pas på dejen ikke bliver for fast, den skal være klistret og lind.
Læg et viskestykke over skålen, og sæt den i køleskabet natten over min. 8 timer.
Næste morgen tændes ovnen på 225 grader.
Tag en spiseske, dyp den i en lille skål med vand, og læg en stor spiseske klat på en bageplade med bagepapir. (Du tager skefulde af dej direkte op ad skålen uden af røre eller slå dejen ned.) Dejen føles sej.
Drys bollerne med havregryn eller solsikkekerner. (Du kan også lave bollerne med andre kerner end solsikkekerner).

Hvis du vil bage dobbelt potion, så skal du blot bruge dobbelt af ingredienserne. Så skal du bruge 2 plader, og de skal have ca 18-20 min. ved 225 grader varmluft.

Du kan også bage disse boller på ren hvedemel og uden knækkede hvedekerner - se opskriften her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/koldhvede-morgenboller.html#more

Holdbarhed og opbevaring:
Når bollerne er afkølet, så skal de opbevares i en luftæt beholder ved stuetemperatur. Bollerne smager bedst samme dag, som de er bagt, men de kan holde sig til dagen efter, der er de bare lidt mere seje.

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage