Koldhævede morgenboller som bages på 15 minutter
Min søn spøger næsten hver eneste weekend eller ferie-morgen, om vi skal have boller til morgenmad.
Jeg opfylder jo gerne hans mindste ønsker, så i går aftes blandede jeg dej til koldhævede morgenboller, som vi spiste til morgenmad i dag. Bollerne er bløde og saftige, og er gode med både sødt og kød pålæg.
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
Omkring 30 minutter på dejen, hæver natten over i køleskabet (minimum 8 timer), og bages i 15 minutter.
Det skal du bruge til 8 stk.:
100 g knækkede hvedekerner
1/4 pk gær
2,5 dl vand
1 tsk salt
½ dl havregryn
½ dl solsikkekerner
50 g grahamsmel
175-200 g. hvedemel
Sådan gør du:
Husk, at du skal blande dejen i en skål, som kan være i køleskabet. Dejen er meget lind, så den kan røres med grydeske i hånden.
Kog hvedekernerne i rigeligt med vand i 2-3 minutter. Hæld koldt vand over dem, og si vandet fra, når de er afkølet. Stil dem til side.
Gæren udrøres i vandet, rør salt, havregryn og solsikkekerner, hvedekerner, grahamsmel, og til sidst hvedemelet lidt ad gangen. Pas på dejen ikke bliver for fast, den skal være klistret og lind.
Læg et viskestykke over skålen, og sæt den i køleskabet natten over min. 8 timer.
Næste morgen tændes ovnen på 225 grader.
Tag en spiseske, dyp den i en lille skål med vand, og læg en stor spiseske klat på en bageplade med bagepapir. (Du tager skefulde af dej direkte op ad skålen uden af røre eller slå dejen ned.) Dejen føles sej.
Drys bollerne med havregryn eller solsikkekerner. (Du kan også lave bollerne med andre kerner end solsikkekerner).
Hvis du vil bage dobbelt potion, så skal du blot bruge dobbelt af ingredienserne. Så skal du bruge 2 plader, og de skal have ca 18-20 min. ved 225 grader varmluft.
Du kan også bage disse boller på ren hvedemel og uden knækkede hvedekerner - se opskriften her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/koldhvede-morgenboller.html#more
Holdbarhed og opbevaring:
Når bollerne er afkølet, så skal de opbevares i en luftæt beholder ved stuetemperatur. Bollerne smager bedst samme dag, som de er bagt, men de kan holde sig til dagen efter, der er de bare lidt mere seje.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar